To nejlepší z Games.cz - a máme po Gamescomu
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - a máme po Gamescomu

26. 8. 2018 18:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Tak a je to za námi. Ani jsme se nenadáli a Gamescom skončil. Pro nás byl obzvláště bleskový: Adam s Šárkou byli na výstavišti jen dva, respektive tři dny (společně s Devcomem). I za tu dobu ale stihli vidět nebo rovnou zahrát několik zajímavých her v čele se Cyberpunkem 2077, remakem Resident Evil 2, novým Devil May Cry a dalšími tituly. Níže tak najdete jen malou část všeho co jsme na německé výstavě viděli, zbytek budeme na Games.cz zveřejňovat v následujících dnech.

Recenze

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Gamescom

Life is Strange 2
Life is Strange 2 sleduje road trip dvou bratrů
Obyčejní teenageři s neobyčejnými schopnostmi jsou zřejmě leitmotivem série Life is Strange. Druhý díl s bratry Diazovými coby protagonisty se odehrává tři roky po událostech první série, a bude je sledovat na jejich dobrodružné cestě po západním pobřeží severní Ameriky. Nepříjemné okolnosti je totiž donutily utéct z domova.
Dying Light 2
Dying Light 2 - dojmy z Gamescomu
Narativní sandbox není slovní spojení, se kterým se ve hrách setkáváme často. Občas se s ním vytasí Quantic Dream a jim podobní, ale v akčním žánru bychom něco takového hledali marně. Dying Light 2 pomýšlí na zavedení nových pořádků, a to rovnou s Chrisem Avellonem v čele. Člověk, který se podílel na řadě ikonických RPG, teď propůjčil svůj talent Techlandu a z pozice příběhového šéfa přetváří „zase další zombie hru“ v něco, co by mohlo vystoupit z davu.
Shadow of the Tomb Raider
Shadow of the Tomb Raider - dojmy z hraní na GC2018
Shadow of the Tomb Raider láká na všechno možné. Přiznávám, že mně osobně na nový systém stealth akce v džungli, kterou mi na Gamescomu bohužel jenom ukazovali. Ovladač jsem dostal do ruky až po krátké prezentaci, ale namísto postupného likvidování jednoho nepřítele za druhým jsem byl vržen tam, kam Lara patří. Do kobky.
IMG_20180821_104440
Gamescom 2018: Dojmy z výstavy
Letošní Gamescom sice pořád ještě probíhá, ale naše výprava je už zpátky. Adam s Šárkou si dali dva intenzivní dny plné schůzek, rozhovorů, prezentací a ukázek, o kterých se v následujících dnech na Games dočtete. Mezitím si můžete přečíst stručný trip report obou zúčastněných a dozvědět se co všechno vás čeká, nemine a jak to na Gamescomu vlastně vypadalo.
Diablo III: Reaper of Souls
Diablo III: Eternal Collection - dojmy z hraní Switch verze
Herní průmysl se mění a Blizzard s ním. Dávno neplatí doby, kdy by firma vydávala hry pouze na dvě platformy. K PC a Mac verzi Diabla III přidali v roce 2013 i PlayStation a Xbox. A právě to stejné Diablo se ještě letos objeví už na sedmé platformě: Nintendo Switch. I když zrovna v případě Diabla používat slovo „to stejné“ je zavádějící, protože aktuální Diablo je výrazně jiné než to, které jsme hráli v roce 2012.
Resident Evil 2 Remake
Resident Evil 2 - dojmy z hraní remaku hororové klasiky
Významu a klíčové role čtyřky nejen v rámci série jsem si plně vědom, ale nemůžu si pomoct. Resident Evil 2 je pro mě osobně pořád ten nejoblíbenější díl a vzpomínám na něj všech nejraději. Několik let staré oznámení remaku mě tak potěšilo stejně jako možnost si můj oblíbený Biohazard v novém kabátku na Gamescomu zahrát.
Devil May Cry 5
Devil May Cry 5 - dojmy z hraní divoké rubačky
Jestliže se Capcom vyhýbá rizikům v případě remaku Resident Evil 2 jako čert kříži, platí to stejné i pro Devil May Cry 5. Ten vypadá k světu, ale podobně inovativní návrat jako třeba v případě God of War od něj nečekejte. Mezi čtyřkou a pětkou sice uplynulo deset let, od (výborného) levobočka DMC pět let. Pátý Devil May Cry sice inovuje a zajeté pořádky mění, ovšem pouze v rámci dávno vytyčených mantinelů.
Cyberpunk 2077
Viděli jsme hodinu z Cyberpunku 2077 a chceme víc
Trpělivost přináší růže – v tomto případě jak trpělivost všech hráčů, kteří na Cyberpunk 2077 čekají od oznámení na E3 2012, tak trpělivost herních novinářů, toužících zhlédnout padesátiminutové demo prezentované za zavřenými dveřmi. Ani na Gamescomu nebyl CD Projekt připravený své dílo odhalit veřejnosti, takže jsem se vydala zjistit, jestli jde o nafouknutou bublinu, nebo je iluze exkluzivního klubu zasloužená.

Hardware

Novinky

Metro: Exodus
Metro Exodus předvádí hororovou přírodu i „civilizaci“
Krátký, ale výživný trailer na Metro Exodus dává ochutnat hororové složky hry plnými doušky. Asi nikdo nečekal, že Arťom najde daleko od Moskvy, uprostřed lesů a hor někdejšího Ruska, něco jiného než další zástupy nebezpečných tvorů. Daňci vypadají ještě mírumilovně (ale kdo četl Kulhánkovu Cestu krve, ví, že i nemrtvá vysoká může dát zabrat), ale když dojde na noc a vlčí smečky je už hůř a to nemluvím o zmutovaném medvědu Míšovi.
Battlefield V
Trailer na Battlefield V vysvětluje, jak vytvořit svou vlastní osobní armádu
Battlefield V vám dá při úpravě postav a jejich vybavení volnější ruku než kterýkoli předchozí díl. To je poselství nového traileru vysvětlujícího systém „The Company“, který vám umožní připravit si do bitvy sadu vojáků přizpůsobených vaší chuti, vhodných pro konkrétní mapu či mód, nebo prostě vypadajících tak, jak chcete.
Assassin's Creed Odyssey - medúza
V Assassin’s Creed Odyssey budete bojovat s Medúzou
Assassin’s Creed vždycky zacházel s historií podle svého a nebál se doložené dějiny protkat spoustou konspiračních teorií a za vlasy přitažených templářských komplotů. V minulém Assassin’s Creed Origins jste pak dokonce bojovali s obřími netvory a egyptskými bohy. Nový trailer na řecký Assassin’s Creed Odyssey ukazuje, že ani chystaný díl se mytologie nebojí. Čeká na vás totiž Medúza.
Devil May Cry 5
Motorky, revolvery, meče – v březnu se vrací Nero a Dante v Devil May Cry 5
Vítej zpět! Tedy, vítejte. Po deseti letech se vrací hrdina čtvrtého dílu Devil May Cry Nero a když dokoukáte nový trailer až do konce, objeví se i Dante s novou hračkou do svého arzenálu. Ačkoliv jsem skalním zastáncem DmC od studia Ninja Theory, jsem zcela spokojený s tím, že Devil May Cry 5 vznikne opět v Capcomu a za jeho vývojem bude stát samotný Hidetaka Icuno.
Mount & Blade II: Bannerlord
Kampaň Mount & Blade II: Bannerlord vás zavede do lesů i pouští
Mount & Blade bude mnohým hráčům evokovat hlavně obrovské multiplayerové bitvy, v nichž se po hlavách řežou stovky naštvaných bojovníků. Mě ale vždycky přitahovala spíš kampaň, v níž se vypracujete z neznámé nicky až v pána měst a říší. Mount & Blade II: Bannerlord v novém videu ukázal malou ochutnávku toho, jak taková cesta může vypadat.
FIFA 19 The Journey
FIFA 19: Alex Hunter v poslední sezóně kráčí do finále Ligy mistrů
Poslední výstřel Alexe Huntera. Za mladým fotbalistou, kterého jste se v příběhovém módu The Journey (Cesta) mohli poprvé ujmout před dvěma lety, se v nové FIFA 19 zavře opona, a podle nového videa to bude hodně intenzivní rozloučení. Alexe čeká Liga mistrů, chamtiví příživníci, rivalita se starým spoluhráčem Dannym a další eskapády sympatické nevlastní sestry Kim.
The Dark Pictures: Man of Medan
Nový horor od tvůrců Until Dawn míří pod hladinu jižního Pacifiku
PlayStationová exkluzivita Until Dawn před třemi lety vyděsila ohromné množství hráčů, kteří se ponořili do jejího hororového světa plného obtížných rozhodnutí. Příběh se větvil a mohl skončit mnoha různými způsoby – postavy přežily nebo zemřely podle toho, co jste zvolili. A na podobné vlně se ponese nová strašidelná antologie The Dark Pictures. Její první díl Man of Medan vyjde příští rok, tentokrát nejen na PlayStation.
Breach
Breach je akční RPG od bývalých vývojářů z BioWare
Vytvořte si unikátního hrdinu, seberte pár kamarádů a vrhněte se hekticky mlátit démony, které ovládá jiný hráč. To je scénář chystaného akčního RPG Breach od studia QC Games, jehož vedoucí členové předtím pracovali v BioWare. Bohužel nemůžete čekat žádný promakaný příběh, ale pokud máte chuť na rychlou akci z pohledu třetí osoby, vypadá Breach velice slibně.
destiny2
Sledujte poslední boj Caydea-6 ve skvělém videu k Destiny 2
Neeeee! Pardon, nemohl jsem si pomoct. Cayde-6 patří k mým nejoblíbenějším postavám z Destiny a vlastně možná i napříč herním světem. Dabing Nathana Filliona a hlavně jeho humor k tomuhle robotického pistolníkovi sedly a nabízely příjemnou protiváhu jinak smrtelně vážnému světu Destiny. Jenže humor a vážnost se promítly hned ve dvou videích k datadisku Forsaken. A kdo si pamatuje trailer z E3, ví, že i na hláškaře Caydea si počkala mechanická zubatá. Nový trailer se jeho poslednímu boji věnuje dopodrobna a, i když jste Destiny 2 nehráli, myslím, že na vás zapůsobí.
Overwatch
Dalšímu výbornému animáku z Overwatch vévodí odhodlaná D.Va
Blizzard na letošním Gamescomu nezahálel. Vedle možnosti zahrát si Diablo III na Switch přivezli vývojáři do Německa ještě další velkou pecku: debut nového animovaného filmečku k Overwatch. Ten si překvapivě nenechali na listopadový BlizzCon, ale vytáhli se s ním teď a že je na co koukat.
Sekiro: Shadows Die Twice
Sekiro: Shadows Die Twice vám dá pořádně zabrat
Stíny možná umírají dvakrát, ale vy budete umírat mnohem víc. From Software se v Sekiro: Shadows Die Twice chce odkazu Souls série co možná nejvíc vzdálit, ale jejich rukopis bude na hře pořád znatelný. Minimálně chtějí fanouškům přihrát další velkou výzvu. V šestiminutovém videu z hraní předvádí základní herní mechanismy i pokročilejší souboje.

Videa

Nové hry 20. - 26. srpna
Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu
Tento týden se ponese ve znamení šarvátek a rychlých speciálů. První mlátička potěší všechny fandy Mexika, pestrých barev a avokádových dipů, ta druhá se zase trefí do vkusu nostalgikům, co se kdysi prokopali a probušili Japonskem a Čínou. Nakonec přisviští další sezóna závodů Formule 1 - loni to dopadlo skvěle, tak uvidíme, zda bude letošní ročník aspoň stejně dobrý.
gamesplay
Čtenářský GamesPlay - hrajeme Madden NFL 19
Na rovinu se přiznáváme, že mezi námi není odborník na americký fotbal a ani se takový snadno nehledá. Pokud tedy pominete Alešovo nemístné brblání, že rugby je lepší, hra s šišatým míčem nás minula a jeden z hvězdných titulů EA Sports u nás absentoval. Naštěstí ale máme k dispozici ochotné nadšence z vašich řad a tak vám dnes představí Pavel Dobrovský s Kristiánem Kollerem ve videu Madden NFL 19 a odčiní tak naše předešlé hříchy. A těšit se můžete i na recenzi...
fc_388
Fight Club #388: Koření musí proudit!
Zatímco Adam s Šárkou si užívali herní nirvány (a možná i pracovního očistce) v Kolíně nad Rýnem, na Gamescomu, my jsme usedli v klubovně Fight Clubu ve složení Lukáš Grygar, Václav Pecháček, Jirka Svák a Aleš Smutný. Ten měl dvě hlavní témata. Podívali jsme se samozřejmě na novinky a zajímavosti z Gamescomu, ale také si zrekapitulovali sérii Banner Saga, kterou každý z nás hrál či hraje.
Hardware Club SPECIÁL
Hardware Club SPECIÁL: Nvidia GeForce RTX (Gamescom 2018)
V předvečer Gamescomu došlo v Kolíně nad Rýnem k představení nové generace grafických karet Nvidia. Z pohledu počítačového hardwaru šlo o velkou událost, Nvidia se však snažila udělat z představení rovnou historický milník. Hádáte správně, vše se točilo kolem vykreslování pomocí ray tracingu v reálném čase. Uzrála doba na změnu? A co nové modely grafických karet? Probereme ve speciálním Hardware Clubu.
gamesplay
GamesPlay - hrajeme špionskou tahovku Phantom Doctrine
Co by mohlo být lepšího, nápaditějšího a neokoukanějšího než hra, ve které řídíte vlastní skupinu agentů během studené války? Přidejte k tomu tahové souboje v podobném stylu, jaký má třeba XCOM a úspěch se zdá být jistý. Jenže, jak jste se mohlo dočíst v Pavlově recenzi, nápad je jen polovina úspěchu, hodně také záleží na jeho zpracování. A, bohužel, v tomto případě se do sebe prolnulo hned několik nápadů, které se ale nepodařilo příliš ukočírovat.
Retro_SiN
Retro GamesPlay - hrajeme střílečku SiN
Píše se rok 1998 a FPS hrám se pořád v některých končinách říká „doomovky,“ ačkoliv už uplynul nějaký ten pátek od příchodu destruktivního mesiáše. Ale celý žánr se pořád vyvíjel a střílečka SiN, která v tomto roce vyšla, přišla také se svou troškou inovací do mlýna, byť se nedá říct, že se všechny její nápady ujaly. A u některých je to vlastně škoda, protože nebyly špatné. O které jde vám dnes ukáží tradiční retronauti Pavel Dobrovský a Honza Olejník.

Nejnovější články