Steam nabízí vrácení peněz za From Dust
zdroj: tisková zpráva

Steam nabízí vrácení peněz za From Dust

24. 8. 2011 17:23 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Kolem problémů s DRM u From Dust už vzniklo tolik kontroverze, že se v Ubisoftu chytli za nos a dělají kroky, které jim mají napravit situaci a zachránit i tuhle poměrně unikátní hru, jíž celý tenhle problém na PC dost ublížil. Jako první krok Ubisoft oznámil, že připravuje patch, který odstaní DRM vyžadující neustálé připojení k internetu.


Dalším krokem pak je ten, že Steam po dohodě s Ubisoftem přistoupil na vracení peněz za From Dust vzhledem k tomu, že je DRM jiná, než bylo původně inzerována. Je tu ale zřejmě podmínka (z textu rozesílaného emailu to není stoprocentně jasné), že jste hru nesměli hrát, aby vám byly peníze navráceny. Na druhou stranu je to logické, spousta „chytrých“ lidí by si zahrála a následně se dožadovala vrácení peněz. Text mailu rozesílaného Steamem najdete uvnitř článku.

„Ubisoft právě oznámil, že pracuje na patchi, který odstraní jakoukoliv online kontrolu z From Dust. Patch bude vydán přibližně za dva týdny. Pokud na patch nechcete čekat nebo jste hru ještě nehráli, na žádost Ubisoftu vám můžeme refundovat náklady na tento titul. Pokud chcete svůj nákup From Dust refundovat, odpovězte prosím na tuto zprávu“. Tak uvidíme, jak se tato akce ujme či raději neujme. From Dust je až příliš dobrá hra na to, aby byla zatracena kvůli této velmi nemilé kauze.

Nejnovější články