Shogun 2 znamená konec špatné AI
zdroj: tisková zpráva

Shogun 2 znamená konec špatné AI

20. 10. 2010 16:00 | Téma | autor: levis |

Creative Assembly se za všechny ty roky strávené se strategickou sérií Total War dočkali mnoha vděku, ale často třeba i kritiky za mizernou AI nepřítele. S tím je ale podle nejnovějších vyjádření tvůrců již amen a jako první by to měla demonstrovat nadcházející strategie Shogun 2: Total War.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Komunitní manažer Craig Laycock v rozhovoru s novozélandským serverem Game Planet řekl, že na špatnou inteligenci počítače si po vydání Shogun 2 totiž nikdo stěžovat nebude. "Výkonný šéf hry Mike Simpson prostě rozhodl, že Shoguna 2 nevydáme, dokud nebude AI perfektní," tvrdí Laycock. Ten v rozhovoru přiznal, že nedodělaná umělá inteligence byla skutečně trnem v oku předchozích her a také nastínil, jak se s tím autoři tentokrát hodlají vypořádat.

"Udělali jsme několik opatření proti tomu, aby Shogun 2 vyšel nedodělaný," říká Laycock. "V praxi to funguje tak, že naši designéři pilně hrají hru a když narazí na nějaké stupidní chování počítače, všichni jako by přestali pracovat, seběhnou se kolem PC a začnou řešit, o co jde a jak s tím naložit. Touhle cestou se chceme dobrat k tomu, aby ze hry zmizelo nelogické chování."

Shogun 2 vyjde v únoru 2011 pro PC.

Nejnovější články