Rockstar + Stadia: Dočkáme se konečně PC verze Red Dead Redemption 2?
zdroj: tisková zpráva

Rockstar + Stadia: Dočkáme se konečně PC verze Red Dead Redemption 2?

7. 6. 2019 14:30 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Včerejší stream o streamovací službě Stadia potvrdil na 30 her, které si zahrajete na televizi, počítači i mobilu jen s použitím internetu (a za předpokladu, že bydlíte v některé z podporovaných zemí, mezi kterými zatím chybí ČR). Jenže Google si schovává pár es v rukávu, jelikož během streamu byla k vidění loga Capcomu, Rockstaru a EA, u kterých prozatím platí, že své tituly oznámí později.

V případě EA bych se vůbec nedivil podpoře Apex Legends, ale jistý smysl by dávala i Anthem, která by se prostřednictvím Stadie pokusila chytnout druhý dech. Capcom by zase mohl protočit své velice úspěšné kousky jako Resident Evil 2 a Monster Hunter World. Ale co Rockstar?

Každého asi okamžitě napadne, že by právě tohle mohlo být indikátorem PC verze Red Dead Redemption II, která je stále předmětem pouhých dohadů. Nemyslím si, že by RDR 2 vyšla pouze na Stadii, i když taková exkluzivita by byla pro Google hodně dobrým zářezem. Kovbojce se v prodejích daří, za víc než půl roku na trhu prodala čtvrtinu toho, co GTA V za celou dobu. Nicméně městská akce toho docílila díky šířce platforem. Tu RDR 2 zatím nemá, ale jednoho dne snad bude mít, i díky Stadii.

Nacházíme se samozřejmě v oblasti pouhých spekulací a snílkovství, ale hodně bych se divil, kdyby Rockstar chystal pro Stadii něco úplně nového. Na GTA VI je ještě brzy. Jistě, pětce bude letos šest let, ale vzhledem k tomu, jak dobře se prodává a kolik času si studio dalo s RDR 2, bych na nové GTA rozhodně nevsázel.

Co se mi ale jeví jako vůbec nejpravděpodobnější scénář, je podpora Stadie právě pro Grand Theft Auto V. Před měsícem jsme se dozvěděli, že hra má na kontě už 110 milionů prodaných kopií a řadí se tak k historické špičce pod Minecraft a Tetris (jediné tři hry, které pokořily magickou stovku). Číslo je o to úctyhodnější, že koncem minulého roku bylo o celých 10 milionů nižší.

Rockstar zkrátka nemá moc důvodů s pokračováním spěchat. Díky zpětné kompatibilitě nové generace konzolí nepřijde GTA V o své publikum a je nanejvýš logické dostat hru na všechny možné platformy, k úplně všem potenciálním zákazníkům. Switch by takovou hru asi neutáhl, mobily samy o sobě také ne. Ale pro Stadii to není žádný problém.

Ještě by samozřejmě mohlo jít o návrat některé z dalších her studia třeba v podobě remasteru – Bully, Manhunt, Midnight Club… Nebo snad rovnou mnou vytoužené pokračování Bully? Doufejme, že nás PR oddělení Rockstaru nenechá dlouho čekat a poskytne odpovědi.

Nejnovější články