Remake první Mafie bude mít český dabing
zdroj: 2k Games

Remake první Mafie bude mít český dabing

19. 5. 2020 18:32 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Mafie je český kult a není divu, že se při oznámení plánované předělávky vyrojila spousta spekulací kolem (ne)přítomnosti původního dabingu, který za ta léta stihl zlidovět. Skrze změny ve scénáři a úmrtí některých herců hry z roku 2002 se ho prakticky určitě nedočkáme v jeho původní podobě. Sekce často kladených otázek na oficiálním webu hry nám nicméně poskytla tolik žádanou odpověď. Dabing bude!

Na otázku, které jazyky budou podporované v Mafia: Definitive Edition, odpovídá oficiální FAQ takto: „S potěšením můžeme oznámit, že Mafia: Definitive Edition bude mít dabing v angličtině, francouzštině, italštině, němčině, španělštině, češtině a ruštině.“ Následuje ještě výčet titulků, ale pokud remake neplánujete hrát v korejštině, nejsou už tak podstatné.

zdroj: 2k Games

Ve spojení s informací z oficiální tiskové zprávy, že se dabing spolu s orchestrálním soundtrackem bude nahrávat úplně znova, není těžké dát si dvě a dvě dohromady. Zůstává tak otázkou, kteří z původních herců se v předělávce vrátí. Dočkáme se Marka Vašuta nebo Petra Rychlého? Odpověď se podle českého distributora Cenegy dozvíme v následujících týdnech. Svou roli Dona Salieriho už ale určitě nezopakuje Antonín Molčík, který zemřel v roce 2014, ani hlas tutoriálu, Jiří Brož.

Mafia: Definitive Edition tak vyjde 28. srpna 2020 na PC, Xbox One a PlayStation 4 s kompletní českou lokalizací. A pamatujte... „Ten, kdo chce příliš moc, může ztratit úplně všechno. A kdo chce zas od života moc málo, nemusí dostat vůbec nic.“

Nejnovější články