Quantic Dream nehodlá opouštět Sony a jít multiplatformní cestou
zdroj: tisková zpráva

Quantic Dream nehodlá opouštět Sony a jít multiplatformní cestou

25. 3. 2013 15:58 | Téma | autor: Aleš Smutný |

V dnešní době skoro platí, že kdo je „ekonomicky rozumný“, ten jde cestou vývoje pro více platforem. Exkluzivní tituly ztrácí svůj někdejší význam a obě konzole si drží jen pár exkluzivních titulů. Mezi ty, kteří se strategie vývoje pro jednu konkrétní platformu stále drží, patří studio Quantic Dream, které po Heavy Rain chystá Beyond: Two Souls, obě exkluzivní pro PlayStation 3. A v budoucnu to prý nebude jiné.

“Se Sony jsme začali spolupracovat v roce 2006 a od té doby je naše partnerství stále zajímavé. Je založené na důvěře a není to, jako když vás velká firma okamžitě nutí k nějakým aktualním výsledkům. Pro studio, jako jsme my, je tohle skvělý přístup. Od začátku, kdy jsme spolu, nám Sony jen říkalo, že nám dá peníze a my jsme slíbili, že budeme pracovat tak tvrdě, jak to jen půjde“, vysvětluje Guillaume de Fondaumière z Quanticu.

Pro studio není vidina více peněz v případě tvorby pro více platforem nějak lákavá. „S Heavy Rain jsme prokázali, že můžeme být profitabilní jen na jedné platformě. Vydělali bychom víc na více platformách? Samozřejmě, ale na druhou stranu bychom pak nepracovali se Sony jako vydavatelem. Určitě nebudeme měnit partnera jen kvůli více penězům, to není filosofie našeho studia. Dokud budeme moci tvořit hry, jaké chceme, zůstaneme se Sony“.

Dá se tedy čekat, že pokud Beyond: Two Souls nebude nějakým propadákem, Quantic Dream se plynule přesune na PlayStation 4. Zdá se totiž, že jejich spolupráce se Sony je opravdu snad až idylická. Dokonce se prý stalo, že Sony chtěla Heavy Rain 2 a v Quantic Dream slušně odmítli s tím, že chtějí zkusit zase něco nového. Což není věc, kterou by si mnoho studií dovolilo a na níž by mnoho vydavatelů reagovalo tak stoicky. Tedy možná, zda vzduchem nelétaly telefony, se asi nedozvíme...

Nejnovější články