Plány a ideje Hideo Kojimy pro Metal Gear Solid 5
zdroj: tisková zpráva

Plány a ideje Hideo Kojimy pro Metal Gear Solid 5

15. 12. 2011 15:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv nebyl Metal Gear Solid 5 ještě oznámen, Kojima má jasno v tom, že jej udělá....

Ačkoliv nebyl Metal Gear Solid 5 ještě oznámen, Kojima má jasno v tom, že jej udělá. „Metal Gear Solid 4 jsme dokončili v roce 2008 a vývojářský tým si vzal nějaký čas na oddech, ale samozřejmě jsme došli do stavu, kdy jsme nad pětkou začali přemýšlet. Tak jsem přišel s několika nápady“.

Mezi uvažovanými dějovými zápletkami byla kupříkladu Cobra a Boss během invaze do Normandie. Tenlhe nápad prý prezentoval týmu, ale jelikož všichni starší členové si dávali pauzu, zbytek už se necítil na to, aby se rovnou pustil do tvorby nového Metal Gear Solid bez starších a hlavně bez Kojimy.

Kojima říká: „V té době jsem pracoval na jiném projektu a chtěl jsem, aby tým začal na hře pracovat beze mě. Jenže proti té myšlence vznikl celkem odpor, takže nakonec někdo navrhl vytvořit Rising, který se zaměří na Raidena a jeho příběh. Menší spin-off už nevadil“. Situace kolem Rising se však celkově změnila, jak už nyní víme. Kojima ale slibuje, že pátý MGS pojede opět ve starých herních kolejích, jak jsme si navykli.

Uvidíme, zda se tedy myšlenka s Normandií objeví v pětce nebo jde jen o výstřel do prázdna. Pokud chcete víc informací o celé situaci ohledně těchto her, podívejte se na celý, skoro půlhodinový, rozhovor s Kojimou.

Nejnovější články