PC verzi Deus Ex: Human Revolution nedělá Eidos Montreal
zdroj: tisková zpráva

PC verzi Deus Ex: Human Revolution nedělá Eidos Montreal

24. 3. 2011 14:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste oddaní fandové herního byznysu, jistě vám není jméno Nixxes Software zcela neznámé. Tohle holandské studio dlouhodobě spolupracuje s Eidos Montreal na tvorbě multiplatformních titulů. Je to partnerství dlouhodobé, vždyť prvním výsledkem byla Dreamcast verze Legacy of Kain: Soul Reaver. Ruce měli Nixxes ve dvou Tomb Raiderech (Underworld, Guradian of Light), zcela na starosti dostali PC port Kane and Lynch 2 a teď se ukázalo, že jim byla svěřena i PC verze třetího Deus Exu, jak potvrdil Jean-François Dugas, který za celý Deux Ex: Human Revolution zodpovídá.


Je paradoxní, že část publika na tuto zprávu hned reagovala s obavami, přičemž by dvojitý systém „kontroly“ měl PC verzi jen prospět. Potvrzuje to i Dugas: „Všechny změny designu byly udělány v Montrealu a teprve pak poslány Nixxes. Kontrolujeme všechny buildy. Říkáme co je a co není špatně. Je to prostě normální proces, jen nejsme všichni ve stejné kanceláři. Ale za hrou je pořád stejný tvůrčí tým“.  Takže až budete toto akční RPG hrát, vězte, že v něm nemá prsty jen Eidos Montreal, tedy v případě PC verze.

Proč vůbec na Nixxes přichází řada? Jednoduše nemá Eidos v Montrealu dostatek lidí na to, aby zvládal vývoj pro všechny tři platformy a místo strukturálně složitějšího outsourcingu raději volí cestu spolupráce s osvědčenými kolegy. A aby byli PC hráči ještě klidnější, Dugas dodal, že on bude hru hrát jen na PC. Vyjít by měla 26. srpna na PS3, X360 a PC.

Nejnovější články