Na lovu s Assassin's Creed Brotherhood
zdroj: tisková zpráva

Na lovu s Assassin's Creed Brotherhood

29. 9. 2010 18:18 | Téma | autor: levis |

Nová multiplayerová složka je bezpochyby jedním z taháků historické stealth akce Assassin's Creed: Brotherhood a díky právě probíhající betaverzi lze tak trochu tušit, jak se bude síťová hra odvíjet. Protože na ní pracovali vývojáři z UbiSoft Annecy, tzn. autoři třeba módu Spies vs. Mercenaries ze série Splinter Cell, první dojmy jsou veskrze pozitivní.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Vysvětlovat celou dějovou linku série je ve stručnosti nemožné, ale vězte, že v multiplayeru nového Assassin's Creed se zhostíte moderních templářských agentů, kteří se navzájem vraždí v animus zařízeních firmy Abstergo Industries.

Třeba v módu Wanted po sobě jde osm hráčů, kdy má každý za úkol zabít někoho trochu jiného - akorát že na začátku dostanete jen obrázek své oběti a na mapce zhruba uvidíte, kde se váš cíl nachází.

Největší zážitek z multiplayeru tak pochází z toho, že se neustále snažíte ulovit svoji oběť a čím jste jí blíž, tím se také patrně někdo blíží k vám. Každý hráč tak musí nejen pečlivě plánovat další kroky, ale také se často ohlížet, zda v davu nespatří někoho podezřelého. Že všechny NPC ve hře vypadají, jako jedny z patnácti postav vrahů některé hráče irituje, ale bez toho by tento mechanismus vůbec nefungoval.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Oproti singleplayeru je tu jinak podstatně zjednodušený mechanismus samotné vraždy, kdy se stačí skutečně jen přiblížit na dosah ruky a zmáčknout X, abyste svoji oběť na místě popravili. Co už naopak nesklízí příliš obdivu je zatím prý mizerná kvalita hlasového chatu a místy chaotické ovládání, protože tlačítkem X také probíhá interakce s prostředím - stane se tak třeba, že dva hráči mačkají X a místo, aby se navzájem zabili, jejich postavičky neustále skáčou do kupky sena a zase ven. Holt, sranda musí být i ve vážné hře.

Assassin's Creed: Brotherhood vyjde 19. listopadu pro Xbox 360 a PlayStation 3, na jaře příštího roku pak pro PC.

Nejnovější články