Na BioShock pro PS Vita si ještě počkáme
zdroj: tisková zpráva

Na BioShock pro PS Vita si ještě počkáme

27. 4. 2012 10:50 | Téma | autor: Adam Homola |

Šéf Irrational Games, Ken Levine, na loňské E3 nečekaně vystoupil na pódiu během tiskové konference Sony. Tam vytáhnul z kapsy PlayStation Vita a prohlásil, že Irrational na tuhle krabičku něco pěkného udělají. Už to má dvě páčky, má to super displej a spoustu dalších blbinek. Tím nás Levine asi všechny překvapil. Jenže od té doby nebylo o tomto projektu ani vidu, ani slechu. Fandové BioShocku a majitelé Vity se ale nemusí bát. Irrational holt není jako Ubisoft, takže na BioShock Infinite nedělá osm interních studií, ale pouze jedno. BioShock Infinite je teď pro Irrational jasnou prioritou a až po jeho vydání se studio vrhne na BioShock pro Vitu.

“Na tyhle hry musíme opravdu vynaložit veškeré naše úsilí. Sice na tom chcete alespoň trochu pracovat, ale je těžké věnovat něčemu pozornost předtím, než dokončíte rozpracovaný projekt. S BioShock Infinite se k tomu už ale dostáváme, řekl Ken Levine v rozhovoru pro Wired. Je tak jisté, že letos se BioShocku pro Vitu nedočkáme a je otázkou, jestli se hry dočkáme příští rok. BioShock Infinite určitě Irrational ještě zaměstná i po vydání (patche, DLC), a tak se produkce Vita hry rozjede naplno asi až příští rok.

Ke cti páně Levina musíme přičíst i to, že se mu do oznámení nového projektu pro Vitu na loňské E3 moc nechtělo. Když si vzpomenete, tak neřekl vlastně nic. Také nic neukázal - ani logo (Sony a Agent...), ani artworky. “Když mě Sony požádala, abych šel na pódium, byl jsem nervózní. Nechtěl jsem tam jen přijít a něco povídat, aniž bych cokoliv ukázal. Chtěl jsem něco ukázat a ne jen abstraktně popisovat,” přiznal Levine. Prý ale úmyslně nic nehypoval a nevychvaloval.

BioShock Infinite je už ale v dohledu, ostatně vývojáři nedávno oznámili datum vydání - 16. října 2012. Levine ale řekl, že by na hře nejradši pracoval do nekonečna. Že by na ní mohl dělat dalších dvacet let a pořád něco upravovat, ladit a vylepšovat. To je pěkné, pak by to ale dopadlo jako Duke Nukem Forever. A to bychom od BioShocku určitě nechtěli.

Nejnovější články