Může Diablo 3 ohrozit WoW? Podle Blizzardu ano
zdroj: tisková zpráva

Může Diablo 3 ohrozit WoW? Podle Blizzardu ano

21. 3. 2011 11:39 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Frank Pearce, jeden ze spoluzakladatelů Blizzardu, se v rozhovoru primárně směřovaném k chystanému MMO Titan, které by mělo velmi pozvolna převzít otěže od World of Warcraft, vyjádřil k tomu, zda by nemohlo „kanibalizaci“ WoW částečně provést už Diablo 3.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva „Těžko říci. Když mluvíme o kanibalizování, myslím, že bychom se jej mohli dočkat už dříve, ve chvíli, kdy vyjde Diablo 3. Je to podobný typ zážitku, ne zcela stejný, ale pořád je to RPG“. Podle Pearce je klíčové, aby si společnost uvědomila, že jednou přijde někdo, kdo World of Warcraft přebere část hráčů. Dle něj je určitě lepší, když to bude sám Blizzard, než aby to udělal někdo jiný.

Dodává ale: „Ať už to bude Blizzard nebo nějaké cizí velké MMO, pořád je na trhu dost místa pro jeho sdílení několika MMO. Vždyť tu máme hráče, kteří za pár měsíců či dokonce týdnů projedou to, co nám trvalo vytvořit dva roky. Je tu tolik lidí, kteří budou nadšeně hrát, že tu prostě je spousta dalšího prostoru, který může zaujmout obsah právě pro ně. Když mi někdo řekne, že na trhu už není dost prostoru, nevím co říct. Vždyť skvělé, úspěšné hry naopak prostor pro další tvorbu zvětšují“. Potvrzuje tak předešlá slova z Blizzardu o tom, že úspěch Star Wars: The Old Republic může průmyslu jen pomoci.

Nejnovější články