Insomniac končí s čistě singleplayerovými hrami
zdroj: tisková zpráva

Insomniac končí s čistě singleplayerovými hrami

12. 9. 2012 17:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Čistě singleplayerovým hrám pomalu zvoní hrana. Multiplayer se dává skoro do všeho a bohužel ne vždy to hře prospěje. Vzpomeňme například na Dead Space 2. Nějaké pouze singleplayerové hry se už asi nedočkáme ani od Insomniac Games, tvůrců Ratcheta & Clanka a série Resistance. Novou normou jsou podle šéfa studia multiplayer only a sociální hry. Zářným příkladem toho může být Fuse, což má být primárně multiplayerová kooperativní střílečka.

“Nedokáži si představit, že bychom teď udělali nějakou hru, která by měla pouze singleplayer. Herní průmysl se změnil. Jako hráči jsme byli sociální vždycky, ale teď je společné hraní díky novým technologiím jednodušší, než kdy dříve. Pro vývojáře je taky jednodušší vytvářet hry, ve kterých hrajete s ostatními hráči. My chceme jít tomuto trendu vstříc, protože podle mého názoru je hraní s kamarádem větší zábava,” sesumíroval svůj postoj v rozhovoru pro Gamespot Ted Price, šéf Insomniac Games.

Zároveň ale dodal, že samozřejmě chápe, že existuje nemálo hráčů, kteří by chtěli jen singleplayer a další velká skupina hráčů, která chce jak singleplayer, tak multiplayer. Price mluvil o hrách, ve kterých je jen a pouze singleplayer. Studio jako takové se singleplayerem nekončí, jen ho bude v budoucích titulech doplňovat multiplayerem. Což je případ i připravovaného Fuse, které, ač se bude soustředit hlavně na kooperaci, bude obsahovat i singleplayer.

Insomniac nedávno vydali svoji první Facebookovou hru Outernauts a čert ví, s čím přijdou po Fuse. Možná už na singleplayer zanevřeli úplně a po Fuse žádný nebude. Možná se budou soustředit jen na menší sociální hry pro Facebook. Pravděpodobně ale budou singlu ještě nějakou dobu věrní - Price věří, že jde mít hru, kde budou zastoupeny oba druhy hraní plnohodnotně tak, aby se vzájemně neomezovaly.

Nejnovější články