ARK: Survival Evolved rozšíří turnajový mód ve stylu Hunger Games
zdroj: tisková zpráva

ARK: Survival Evolved rozšíří turnajový mód ve stylu Hunger Games

27. 7. 2015 13:37 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Dinosauří survival ARK: Survival Evolved se v rámci early accessu stále tak trochu hledá. Některé herní prvky voní novotou, jiné pochází z podobných her a některé z těch bychom si klidně odpustili. Nicméně od toho je early access – od testování – a podobným testem bude i nově oznámený turnajový mód Survival of the Fittest. Ten si bere dle autorů hodně z Hunger Games, čímž jen dokazují, že neznají pravého zakladatele tohoto maličkého žánru Battle Royale.

Nicméně když odhlédneme od nedostatečné kulturní průpravy tvůrců, Survival of the Fittest nezní vůbec špatně. Hráči se v módu objeví v neutrální oblasti, kde už se mohou domlouvat, taktizovat, provokovat, prostě cokoliv, co vyřešíte verbálně. Následně začne odpočet, po jehož vypršení sestoupí v paprsku světla do herní zóny, v jejímž středu se nachází zbraně a další výbava (dobrá, tady je to přesně jako Hunger Games a ne Battle Royale).

A tady začne zábava. Vydáte se do středu pro zásoby, s vědomím, že se zde nejspíše strhne řežba s ostatními hráči? Nebo se raději vydáte do lesa, do krytu a vymyslíte náhradní plán? Nebo už jste se s někým domluvili? A můžete mu věřit? Survival multiplayerovky jsou na podobný druh zábavy skvělým prostorem, zvláště, když podporují permanentní smrt a crafting. Když k tomu přidáte dinosaury jako v případě ARK: Survival Evolved, je se potenciálně nač těšit.

Celá aréna se bude neustále zmenšovat, aby se poslední hráči donekonečna nenaháněli po celé mapě. Navíc ve hře každou půlhodinu nastane jeden z globálních eventů jako Freak Weather, Dino Assault, Supply Drop apod. Spuštění Survival of the Fittest odstartuje 1. srpna pětihodinový stream na Twitchi, kterého se zúčastní pětatřicet týmů, přičemž ceny pro poslední přeživší tým představují 20 tisíc dolarů a herní vybavení od Logitechu a Gunnar Optiks. Během streamu pak mohou diváci hlasovat o tom, jaký event změní tvář světa v další půlhodině.

Musím říct, že podobný obsah je přesně tím, co dělá z ARK: Survival Evolved atraktivní titul (samozřejmě kromě faktu, že si tu můžete ochočit dinosaura). Navíc takovéto nápady nabízí prostor pro ty hráče, kterým se třeba nelíbí některý ze základních herních prvků. Kupříkladu za mne ten, že v době vaší nepřítomnosti nemizí váš avatar, vaše vybavení, dinosauři apod a tak o vše můžete velmi snadno přijít díky nepřejícím hráčům (a zároveň nechci přijít o multiplayerovou složku v singlu). Pokud byste se chtěli podívat, jak hra vypadá, Gábina s Pavlem pro vás natočili Gamesplay.

zdroj: Archiv

Nejnovější články