Alpha verze DayZ bude jen pro hardcore fanoušky
zdroj: tisková zpráva

Alpha verze DayZ bude jen pro hardcore fanoušky

5. 12. 2013 14:12 | Téma | autor: Ladislav Loukota |

Ještě před koncem roku by měla dorazit první Steam Early Access alfa verze survival akce DayZ. Ačkoliv si ji bude moci zahrát kdokoliv a nepůjde tedy o alphu uzavřenou, autor někdejšího modu a dnešní stand-alone hry Dean Hall varuje, že ne každý z nováčků by po první verzi nové DayZ měl hned chňapnout.

Na pozoru by se měli mít především hráči, kterým jde o... hraní. Alespoň tak by se dalo přeložit zní Hallovo vyjádření, jehož původní verzi můžete přečíst zde. Jakkoliv zvláštně to může znít, poselství je celkem jasné - že alfa verze bude odpovídat onu slovíčku "alfa".

"Jedná se o skutečně skutečnou alpha verzi. Velké části enginu byly předělány (...). Ale mnoho z naší práce nebude ještě několik měsíců vůbec poznat. Apeluji tedy na ty hráče, kteří jsou spíše skeptického ražení – dívejte se raději na streamovaná videa, čtete recenze, sledujte let's play videa. Vždycky se můžete vrátit za tři nebo šest měsíců a až poté hru koupit. (...) Pořídit si ranou verzi je recept na zklamání. Early access je tu jen pro ty, kteří chtějí být součástí celého vývojářského procesu."

Hall se zřejmě nemusí obávat špatné reakce komunity, už jen pro jistou zabugovanost původní verze modu DayZ. Přesto jsou jeho varovná slova v době bující módy early access verzí osvěžující. Na každý pád, své čekaní na DayZ do konce prosince, března či června, dle své nátury, si prozatím můžete zkrátit třebas listopadovým desetiminutovým videem z hraní.

Nejnovější články