Rovnost pro všechny v adventuře Deponia
zdroj: tisková zpráva

Rovnost pro všechny v adventuře Deponia

6. 11. 2009 10:10 | Preview | autor: Martin Bach |

Etablovaní tvůrci kreslených dobrodružství se tentokrát pustili do sci-fi utopie.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Po německém vydání adventur The Whispered World a dřívější legrácky jménem Edna & Harvey chystá hamburské vývojářské studio Daedalic nejen již dříve představené dobrodružství A New Beginning, ale také čerstvě oznámenou Deponii.

Ta se bude odehrávat ve světě, který postupně zdegeneroval v jednu obří skládku a jeho obyvatelé jsou přísně rozřazeni do různých sociálních tříd. Hl. hrdina jménem Rufus patří samozřejmě k té nejnižší vrstvě a doufá, že jednou se mu podaří se z ní vyhrabat a podívat se až vysoko do létajících měst, která se pohupují nad oblaky.

A štěstí mu přeje: z nebe mu totiž do náručí jednou spadne půvabná žena jménem Goal, kterou se hrdina rozhodne dopravit zpět k jejímu manželi. Když ale zjistí, co je tenhle muž za budižkničemu, v Rufusově hlavě se zrodí bláznivý plán, jak celou tu smetánku zpovakynců z vyšší společnosti svrhnout a nastolit na světě něco jako společenskou rovnost - a protože o něco podobného usiloval nejeden utopista, samozřejmě to nedopadně zrovna tak, jak si Rufus představoval… Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Autoři za svoji největší inspiraci označují knižní Zeměplochu od Terryho Pratcheta, futuristický svět Futuramy a Stopařova průvodce po galaxii od Douglase Adamse. To všechno se bude hrát sice jako klasická adventura, ale s nespočetným množstvím různých odboček, vedlejších příběhů a také za rozsáhlé interakce s prostředím.

Deponia vyjde příští rok pro PC.

zdroj: PR

levis

Nejnovější články