PC verze Grand Theft Auto V nabídne navíc editor videí
zdroj: tisková zpráva

PC verze Grand Theft Auto V nabídne navíc editor videí

12. 6. 2014 10:54 | Preview | autor: Adam Homola |

Oznámení vydání Grand Theft Auto V na PC, PlayStation 4 a Xbox One udělalo radost všem. Je vidět, že Red Dead Redemption byla spíš výjimka a Rockstar na PC nezanevřel. Navíc, a to se dalo očekávat, přijde páté GTAčko na nové konzole a PC v notně vylepšené verzi, která nebude dělat sérii ostudu. Vývojáři se chlubí třeba mnohem větším množstvím detailů i dohledem, detailnějšími texturami nebo třeba větší hustotou dopravy.

Mezi další změny patří nová divoká zvěř, vylepšené efekty počasí a poškození a "spousta dalších detailů, které čekají na objevení". Nové konzole toho samozřejmě zvládnou mnohem víc než Xbox 360 a PlayStation 3, o PC nemluvě. Zvýší se také rozlišení a pokud máte solidní PC (hardwarové nároky zatím neznáme), pojede hra ve více než v 60 snímcích za sekundu. Tedy za předpokladu, že konverzi Rockstar nepodělá jako kdysi PC verzi Grand Theft Auto IV.

Buďme ale optimisté a doufejme, že se PC verze povede a nebude vyžadovat hromadu patchů. Vylepšení neminou ani Grand Theft Auto Online, které na nových platformách samozřejmě nebude chybět, stejně jako všechny doposud vydané DLC.

zdroj: Archiv

Pokud jste hráli Grand Theft Auto V na Xbox 360 nebo PS3 3 a stejně si chcete novou verzi hry zahrát také, umožní vám Rockstar přesunout postup a postavy v Grand Theft Auto Online na všechny tři nové platformy, jak oznámili na tiskovce i na svém webu. PC verze nabídne oproti konzolovým verzím video editor, který byl už ve čtvrtém díle.

PlayStation 4 verze také nabídne nějaký exkluzivní obsah, ale zatím není jasné oč půjde. Informace o exkluzivním obsahu pro PS4 vypadla při rozhovoru Kotaku s Johnem Kollerem, který řeší PS4 marketing za Ameriku. Fakt, že jsme se o něm nedozvěděli víc už během tiskovky Sony naznačuje, že ještě ani tvůrci z Rockstaru přesně neví, co do PS4 verze přidají. 

Nejnovější články