Nový Thief nakonec vyjde i na PS3 a X360
zdroj: tisková zpráva

Nový Thief nakonec vyjde i na PS3 a X360

21. 6. 2013 13:40 | Preview | autor: Adam Homola |

To, co se předtím jen šuškalo a chodilo se kolem toho po špičkách, je nyní oficiální. Nový Thief, který zatím nemá přesné datum vydání a dočkáme se ho někdy v příštím roce, vyjde vedle Xbox One, PlayStation 4 a PC také na současnou generaci konzolí. Abychom byli přesní, myslí se tím Xbox 360 a PlayStation 3, nikoliv Wii U. O tom nepadlo ani slovo a nový Thief se na konzoli od Nintenda nechystá. Co nás ale čeká na současné generaci konzolí?

Po stránce hratelnosti žádné změny čekat nemáme. Thief by měl být na chlup stejný na všech platformách. Lišit se bude pochopitelně v grafickém zpracování, kdy bude PC a next gen verze hezčí, ale tím by měly všechny rozdíly končit. Pozitivní zprávou také je, že hra se nebude na jakoukoliv platformu zdržovat a verze pro next gen i současné konzole vyjdou ve stejnou dobu. Neostrouhá ani PC, na kterém by se měl Thief taky objevit ve stejnou dobu jako na konzolích.

Další fajn oznámení ohledně Thiefa je, že verzi pro Xbox 360 a PlayStation 3 dělá stejné studio jako next gen verzi, tedy Eidos Montreal. Port tak nedostali do rukou nějací fušeři, kteří by tomu nemuseli věnovat potřebnou péči, ale přímo hlavní vývojáři. Senior producent Stéphane Roy navíc v oznamovacím videu pořád zdůrazňoval, že si dají s verzí pro X360 a PS3 opravdu péči. Na závěr pak Roy ještě potvrdil, že psi budou i ve verzi pro současnou generaci.

Nejnovější články