Nové obrázky a informace o kooperaci v Dead Space 3
zdroj: tisková zpráva

Nové obrázky a informace o kooperaci v Dead Space 3

9. 11. 2012 11:15 | Preview | autor: Adam Homola |

V připravovaném Dead Space 3 se musíme rozloučit s kompetitivním multiplayerem, což je možná pro dobro věci. I vývojáři po čase přiznali, že reakce na multiplayer Dead Space 2 byly smíšené. Inu, to přinejlepším. Ve třetím díle akční ságy s hororovou příchutí tak nebudete střílet po svých kamarádech, budete střílet s nimi. Volitelný kooperativní režim pro kampaň se ale některým nelíbí, protože díky němu ztratí hra na hororovosti. Tvůrci nesouhlasí a tvrdí, že kooperace bude jen přídavkem, díky které navíc uvidíte ze hry víc příběhu a speciálních scén, kterých byste se jinak v singleplayeru nedočkali.

Během kampaně se bude moci kdykoliv připojit váš kamarád, který se ujme role seržanta Johna Carvera. Nemusíte se ale bát, že by vám hra Carvera nutila. Celou hru lze samozřejmě dohrát v pohodě v singleplayeru, ale “kompletní” zážitek budete mít jen v kooperaci - některé scény a lokace uvidíte jen ve společné hře s parťákem. Z toho taky vývojáři těží a vyzdvihují tím dva různé přístupy ke hře: kdo se bude chtít bát sám, tak na kooperaci nebude muset sáhnout. Pořád ho tak čeká ten starý známý Dead Space. Kdo se bude chtít (ne)bát s parťákem, bude mít tu možnost.

“Nechtěli jsme mít ve hře AI bota, který by hráče celou hru sledoval, a když by pak někdo zmáčkl tlačítko, začal by ho ovládat. To by jako Dead Space nepůsobilo,” řekl v rozhovoru pro PS Blog producent hry Steve Papoutsis. Jak to ale bude v různých situacích přesně fungovat už Papoutsis neřekl. Zhmotní se Carver jen tak z ničeho, přiletí odněkud nebo najednou zpoza rohu přiběhne? Uvidíme.

Hororovost kooperativního režimu už nebude podle vývojářů vycházet jen z obyčejných lekaček, ale bude spíše psychologického rázu. Papoutsis to přirovnává ke sledování hororového filmu. Když ho sledujete s někým, kdo má horory rád a prožívá je, tak se bojíte společně. Když jste ale v kině s někým, kdo u toho žváchá popcorn a všemu se směje, zážitek si pokazíte. Stejně tak je to s hrou. Se správným parťákem by měl být Dead Space 3 zůstat pořád hororem i v multiplayeru.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jeden z nových obrázků z kampaně, zbytek najdete v galerii.

I když Dead Space 3 bude opravdu kompletní jen v kooperaci, kdy uvidíte všechno, hraním singleplayeru se o nic velkého neochudíte. Rozhodně by to nemělo mít na hlavní příběh vliv: “Nepřijdete o nic zásadního. Multiplayer je jen přídavkem. Když budete hrát singleplayer, tak budete mít ten typický Isaacovsky osamělý zážitek. Pokud vás zajímá Carver a budete hrát kooperaci, tak dostanete nějaké informace navíc, ale zakončení příběhu to nezmění. Vliv to bude mít na příběh Carvera,” vysvětlil Papoutsis.

Nejnovější články