Kouzelnická etuda z Harryho Pottera a Relikvií smrti
zdroj: tisková zpráva

Kouzelnická etuda z Harryho Pottera a Relikvií smrti

8. 11. 2010 20:20 | Preview | autor: levis |

Je to poslední díl jedné dlouhé ságy a tak není divu, že předváděčka nejnovějšího buildu Harryho Potter a Relikvie smrti od EA na novináře působila především velmi temným dojmem. Celkově se hraje v zásadě jako klasická akce z pohledu třetí osoby, akorát že místo pušek a kulometů máte v ruce kouzelnou hůlku, s níž lze dělat divy. Protože Harry je ale tentokrát na útěku, bude se muset na kouzla spoléhat víc než kdy jindy.

V nově předvedeném levelu, zasazeném do černých chodeb Ministerstva kouzel, bylo řešení ještě jedno - vykašlat se na magii a pokusit se celou úrovní projít s neviditelným pláštěm. Ve druhém případě se hra přepne do pohledu první osoby, abyste mohli snáze určit vzdálenost mezi hlavním hrdinou a číhajícími strážci. Čím blíže jim budete, tím více se bude rozšiřovat trojúhelníková ikonka v rohu obrazovky. Klíčem je tedyy pohybovat se pomalu, často se zastavovat pro dobití pláště a samozřejmě se nepřibližovat zbytečně blízko. No, to bychom měli - a teď k těm kouzlům.

Během hraní si jich postupně odemknete osm, přičemž to první jménem Stupefy fanoušci filmů dobře znají: jde o klasické ofenzivní kouzlo, které proti nepříteli vyšle průsvitný modrý projektil. Confundo protivníka na čas obrátí proti jeho vlastním, Expelliarmus nepřítele odzbrojí a Confringo jeho směrem vyšle rapidní sérii ohnivých koulí. Staré dobré Wingardium Leviosa vznese nepřítele do vzduchu, ochranné Protego vás na chvilku opatří štítem, Expulso patří k jedněm z nejsmrtelnějších a Petrificus Totalus nepřítele zpomalí úlomky ledu.

V další části předváděčky se EA soustředili na některé konkrétní úkoly, kterých během hraní dostanete celkem dvaadvacet a úspěšnost v každém z nich budou poměřovat zvláštní online žebříčky. Jako příklad lze uvést blíže raději neupřesněnou scénu se svatbou, v níž se Harry ocitne v obklíčení a během daného časového limitu se musí vypořádat se všemi nepřáteli. V druhém předvedeném levelu se Harry ocitl uprostřed jakéhosi vrakoviště, kde nepřátelé pro změnu přibíhali ve vlnách (a la mód Horde z Gears of War). Zkrátka zní to pěkně - a to vůbec nedošlo na úkoly určené pouze majitelům Kinectu, kde budete muset kouzlit za pomocí zvláštních gest, házet explozivní lavičky a mnoho dalšího.

Harry Potter a Relikvie smrti vyjde 17. listopadu pro PC, Xbox 360, PlayStation 3 a Wii.

Nejnovější články