Horor Among the Sleep jde před dokončením na Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Horor Among the Sleep jde před dokončením na Kickstarter

19. 4. 2013 11:00 | Preview | autor: Adam Homola |

Trochu netradičně pojatá hororová hra Among the Sleep, o které vás skoro před rokem informoval Aleš, se vrací. Norští indie vývojáři z Krillbite Studio jsou už na cílové rovince a hru chtějí vydat ještě letos, ale bez vás to nepůjde. Proto dali svůj hororový projekt na Kickstarter, kde jim můžete pomoct hru dodělat. Krillbite už mají Among the Sleep z velké části hotovou, ale spočítali si, že na dokončení by potřebovali ještě 200 tisíc dolarů, což je cíl jejich Kickstarteru. Pokud se jim to podaří, budete se moct nechat v kůži dvouletého dítěte strašit už ke konci tohoto roku.

Na Among the Sleep je právě unikátní ona hlavní postava. Není moc her, ve kterých byste hráli za malé dítě či batole. Z hlavy mě teď napadl snad jen starý Messiah od Shiny, ale tam jste stejně za toho andílka kvůli převtělování zase tolik nehráli. Tady bude dvouleté dítě hlavním středobodem celého zážitku a žádné převtělování, alespoň pokud víme, se konat nebude. Budete doma, bude noc, venku bouřka a vy budete po domě cupitat nebo se i plazit - zapomeňte ale na nějaké střílení nebo akci.

“Hra vyloženě stojí na atmosféře, objevování, prozkoumávání a využívání perspektivy dvouletého dítěte pro ponoření se do hry. Hodně jsme experimentovali s fyzickým využíváním prostředí. Například vždy uvidíte tělo dítěte a budete muset využívat prostředí, abyste se schovali před nebezpečím,” řekl ve videu na Kickstarteru Anders Ugland, game designer a šéf vývoje. “Doufáme, že až si to lidi vyzkouší, tak pochopí, že to není jako další FPS jen s kamerou blíž k zemi, ale že perspektiva malého dítěte opravdu tomu zážitku hodně přidá.”

Ve videu jsou pak ukázky plazení se po zemi, lezení po šuplících s (2D) prádlem, schovávání se pod postelí a podobné věci, které ostřílení dospělí hrdinové ve velkých hororových hrách nedělají. Vzhledem k tomu, že hra už je relativně krátce před dokončením, nemuselo by se někomu zdát 200 tisíc dolarů jako málo. Je ale potřeba vzít na vědomí, že tady nejde o zafinancování vývoje hry, bez nehož by vůbec nevznikla.

Vývojáři na videu otevřeně řekli, že peníze půjdou na platy týmu - na to, aby nemuseli tvůrci dělat nějakou jinou práci na částečný úvazek a mohli se minimálně po zbytek roku soustředit jen a pouze na vývoj Among the Sleep. I kdyby se zafinancování nepodařilo, tak by hra nejspíš vznikla, jen by to asi trvalo déle a možná by to nebylo tak dobré. Kickstarter teprve začal a tvůrci z Krillbite už mají v tuhle chvíli skoro 40 tisíc dolarů, takže minimálně ze začátku mají našlápnuto hodně dobře.

Nejnovější články