Avernum 3: Ruined World uzavírá hardcore RPG trilogii studia Spiderweb Software
zdroj: tisková zpráva

Avernum 3: Ruined World uzavírá hardcore RPG trilogii studia Spiderweb Software

16. 9. 2017 9:50 | Preview | autor: Patrik Hajda |

Na remaky a remastery starých úspěšných her jsme v dnešní době již poměrně zvyklí. Vcelku unikátní přístup k věci ukazuje sympatické studio Spiderweb Software. Jejich série izometrických fantasy RPG je s námi již 22 let a za tu dobu nabobtnala na třináct titulů. Příští rok se přidá čtrnáctý. Avernum 3: Ruined World uzavře svou trilogii, ale ne nutně celou sérii.

Ptáte se, jak lze po tak dlouho dobu a na tolika dílech udržet zájem o jednu herní sérii? Inu, ony se ty hry docela opakují, protože Spiderweb Software se nebojí dělat remaky remaků. Slyšíte správně. Začalo to v roce 1995 hrou Exile, na kterou navázala další dvě příběhová pokračování a jedna nesouvisející odbočka Blades of Exile.

V roce 2000 se to samé studio rozhodlo předělat původní trilogii včetně odbočky do modernějšího hávu pod názvem Avernum 1-3 a Blades of Avernum. Následně přišli po deseti letech s vlastní invencí a vytvořili již třetí trilogii her Avernum 4-6, které neměly logicky žádného předchůdce. Pak ale nadešel rok 2011 a s ním i nápad na další remake. Hry Avernum: Escape From the Pit a Avernum II: Crystal Souls sice svými jmény odpovídají titulům ze série Exile, ale jsou remaky her Avernum 1-3, tedy remaky remaků. Uf, Spiderweb nám to rozhodně neusnadňují.

zdroj: Archiv

No ale po prvních dvou remacích remaků je na řadě třetí díl s podtitulem Ruined World. Do třetice všeho dobrého opouštíte vězeňský komplex zabudovaný hluboko pod zemský povrch a vydáváte se na průzkum rozsáhlého světa zničeného rozšiřujícími se monstry. Možná si říkáte, že je to od pohledu spíše retro než remake, ale u Spiderweb Software byl vždy na prvním místě příběh a jiná náplň hry, až potom se řešila grafika a animace.

Avernum 3: Ruined World si vezme až 60 hodin vašeho volného času, kdy se projdete 150 městy, která nejsou jen statickými kulisami, ale s ubíhajícím časem se vyvíjejí. Můžete se vydat cestou obchodníka, lovce odměn, průzkumníka, řešit hlavní úkol s monstry nebo desítky vedlejších kontraktů a zadání… Však to znáte z většiny her na hrdiny.

Avernum 3: Ruined World vyjde na konci března příštího roku na PC, Macu (Steam) a iPadu a uzavře tak (budu se opakovat) již potřetí příběh jedné fantasy série. A bylo by vážně divné, kdybychom se později do třetice nedočkali i remaku té odbočky Blades of Exiles, respektive Blades of Avernum

Nejnovější články