Zombie mód pro CoD: Black Ops III vás překvapivě zavede do Ameriky 40. let
zdroj: tisková zpráva

Zombie mód pro CoD: Black Ops III vás překvapivě zavede do Ameriky 40. let

10. 7. 2015 11:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Každý nový díl Call of Duty musí mít kooperativní zombie mód. Tak zní, nejspíše i psaná, pravidla, z nichž se můžete odchýlit třeba v tom, že místo zombíků střílíte emzáky, ale prostě platí, že tato oblíbená součást nesmí chybět. Naposledy to byli futurističtí zombíci s exo obleky a protože asi nebylo kam dál eskalovat nemrtváckou hrozbu, Treyarch se rozhodli zařadit zpátečku a místo toho děj zombie módu z CoD: Black Ops III překvapivě situovali do noirové Ameriky 40. let. Což je nápad dobrý, byť zpracování je občas podivné a spíše evokuje BioShock. Což vlastně není negativum.

Stylizace totiž hodně pracuje s mystičnem a tak více, než o dumající noirové detektivy zde půjde o tajemné síly, retro stylizovanou magii a samozřejmě monstra a zombíky. Jak už je zvykem, Shadows of Evil, jak se mód jmenuje, představuje kvarteto hrdinů, kterým obličej a hlas propůjčili více či méně známí herci. Zde se objeví Ron Perlman, Jeff Goldblum, Heather Graham a Neal McDonough.

Každý z nich ztvární postavu se zcela odlišným povoláním, než je lovec monster – objeví se tak boxer (Perlman), policista (McDonough), femme fatale (Graham) a iluzionista, ze kterého se asi vyklube mág (Goldblum). Úkoly vaší nesourodé bandě bude dávat postava s šestákovým alias Shadow Man, kterou si pro změnu zahrál Robert Picardo (Doktor ze Star Trek: Voyager). Kromě záhady proč tohle všechno Shadow Man dělá a co sleduje se v módu postupně dozvíte i něco o každém z hrdinů.

Ostatně, musím říct, že mi vlastně celý nápad vážně líbí. V Shadows of Evil se příjemně kombinuje zbrojní arzenál ze 40. let, noirový styl, retrofuturistické technologie i brakové fantastika. Navíc je tu Ron Perlman. Rozhodně musím Treyarch pochválit za to, že nešli cestou vytvoření genově augmentovaných zombíků, kteří by následovali zápletku herní kampaně a raději zkusili k celému tématu přistoupit úplně jinak. Call of Duty: Black Ops III vyjde 6. listopadu na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

zdroj: Archiv

Nejnovější články