V datadisku pro Talos Principle se podíváte do pekla
zdroj: tisková zpráva

V datadisku pro Talos Principle se podíváte do pekla

24. 3. 2015 18:30 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Velký přídavek s názvem Road to Gehenna vyjde během jara pro skvělou first-person puzzle adventuru The Talos Principle od autorů Serious Sama. Road to Gehenna nabídne čtyři nové a údajně rozsáhlé epizody, plné mnohem obtížnějších hádanek než jaké jsou k vidění a naštvání v základní hře.

Původní scénáristé hry (Tom Jubert a Jonas Kyratzes) postavili příběh datadisku na příhodách Elohimova (v hebrejštině bůh) poslíčka Uriela (jeden ze sedmi archandělů), který na své cestě do Gehenny (peklo či očistec) prozkoumává skrytou část simulace a zároveň dělá všechno proto, aby za každou cenu osvobodil duše zatracených nešťastníků. Narazí též na novou společnost s vlastní historií i kulturou a pozná nové postavy.

Datadisk tedy neslibuje nic jiného než rozšíření zábavy v duchu původní hry. Autoři chtěli nabídnout hráčům něco nového, ale zároveň rozvinout myšlenky původní hry. Jak se jim to povedlo, bychom měli mít možnost vyzkoušet již během jara, kdy Road to Gehenna vyjde na Steamu. Později tento rok ale vyjde Talos Principle včetně datadisku i ve verzích pro PS4 a Nvidia Shield.

The Talos Principle: Road to Gehenna zdroj: tisková zpráva

Za zmínku rovněž stojí, že filozofická first person adventura Talos Principle vznikla tzv. reaktivním přístupem k vývoji. Croteam sice začal vytvářet Serious Sam 4 s jasnou vizí, čeho chtějí dosáhnout, ale v průběhu procesu jim došlo, že zábava možná tkví v nových nápadech, které v průběhu vývoje objevili. Více si o tom můžete přečíst v tomto článku z GDC.

Nejnovější články