Sony odhalila všech 20 her pro retro konzoli PlayStation Classic
zdroj: tisková zpráva

Sony odhalila všech 20 her pro retro konzoli PlayStation Classic

29. 10. 2018 17:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tak jsme se po měsíci od představení dočkali odhalení všech her pro retro konzoli PlayStation Classic. Kandidátů bylo opravdu hodně, mně samotnému vyšel vzhledem k minulému článku jen jediný tip. Jsem tedy v jistém směru zklamaný, chybí mi některé zásadní tituly v čele s Gran Turismem a Driverem, ale přesto nejde o špatný výběr. Myslelo se na snad úplně každého.

Pokud o PlayStation Classic slyšíte poprvé, dovolím si vás odkázat na minulý článek, ve kterém se dozvíte vše podstatné. V jednoduchosti jde o zmenšenou verzi prvního PlayStationu s dvacítkou předinstalovaných her. Žádné remaky ani remastery, ale skutečné klasiky. Pět her je známo od začátku, zbytek se odhaluje právě teď.

PlayStation Classic nabídne tři závodní hry – R4: Ridge Racer Type 4, Destruction Derby a Twisted Metal. Snakeovo plížení v Metal Gear Solid doplní další dvě podobně laděné hry, a to konkrétně Syphon Filter a Tom Clancy’s Rainbow Six.

zdroj: Archiv

V seznamu dále naleznete dvě mlátičky Tekken 3 a Battle Arena Toshiden, trojici JRPG Final Fantasy VII, Wild Arms a Revelations: Persona, logické hry Intelligence Qube, Mr. Driller a Super Puzzle Fighter II Turbo, plošinovky Jumping Flash, Oddworld: Abe’s Oddyssey a Rayman.

Nakonec už jen tři hry, které se mi nepodařilo zařadit do žádné z kategorií – sportovní Cool Borders 2, hororová adventura Resident Evil Director’s Cut a open-world akce Grand Theft Auto.

zdroj: Archiv

Nic víc už neočekávejte, jelikož PlayStation Classic nedisponuje mechanikou ani připojením na internet. Za cca 2 700 korun dostanete zařízení s těmito dvaceti hrami, HDMI kabelem a dvěma ovladači, abyste si mohli nabančit a zazávodit ve dvou na gauči. České obchody už nabízejí předobjednávky, přičemž s datem vydání 3. prosince jde podle mého o ideální dárek k Vánocům pro nostalgiky.

Nejnovější články