Nyrthos: The First Chapter

Nyrthos: The First Chapter

Články

Info o alfa verzi a první teaser video na české indie RPG Nyrthos

V březnu letošního roku přišel jako host do 70. Fight Clubu Martin Jelínek, polovička týmu BeerDeer Games, aby blíže představil chystané české indie RPG Nyrthos. Hra zaujala vás (viz článek), zaujala i nás a s Martinem jsme se tehdy domlouvali, že až budou mít kluci nové informace a materiály, rádi je našim čtenářům předhodíme. Trvalo to sice déle, než jsme všichni čekali (možná i sami tvůrci), ale magický okamžik právě nastal a má podobu prvního teaser traileru a informací o plánované alfa verzi, potažmo o tom, co se vlastně s hrou v uplynulých měsících dělo. Nejdříve ale upněte svůj zrak na zmíněné video:

Fight Club #70 - pivo, Fidži a jeleni

V kulatém sedmdesátém Klubu rváčů se stalo několik hezkých událostí. Vrátil se spojovatel světů Lukáš Grygar a dorazil Martin Jelínek ze studia BeerDeer, které pracuje na oldschoolem šmrncnuté RPG hře Nyrthos. Není to jen tak nějaký klon Diabla nebo Baldur's Gate – Nyrthos bude multiplatformový, komunita bude zasahovat do podoby herního světa a Martin se svěřil, že RPG systémy byly odpozorovány ze série Gothic. A není to plané holedbání nad čistým listem papíru. Nyrthos je už hratelný a brzy se o něm na Games dozvíte více.

Fight Club #61 s trojicí mušketýrů - emzáci a nepokoje

Tři moderátoři a žádný host, co z toho asi vzešlo? Fight Club #61, co jiného. Protože si...

ČR má další zajímavý projekt - akční RPG Nyrthos

Dvojice nadšenců do flashe, Martinové Jelínek a Pivko, v minulém roce založili nezávislé studio BeerDeer a nyní se rozhodli světu představit své chystané dílko, kterým je multiplatformové akční RPG bez konce jménem Nyrthos. Izometrická perspektiva a old-schoolová, i když hezky vyhlazená, grafika, čtyři školy magie se spoustou kouzel, ranec skillů a svět, který se má před hráčem postupně odkrývat a tvůrci jej budou společně s hráči rozšiřovat – to má být v letmých náznacích Nyrthos. Multiplafomita hry spočívá v tom, že bude hratelná v prohlížeči a postupně i na mobilních zařízeních s Androidem a iOS, takže byste teoreticky měli mít možnost navázat na hraní třeba na PC i poté, co zvednete zadek a vyrazíte do ulic vybaveni chytrým mobilem (a naopak to jde stejně, samozřejmě).