Info o alfa verzi a první teaser video na české indie RPG Nyrthos
zdroj: tisková zpráva

Info o alfa verzi a první teaser video na české indie RPG Nyrthos

22. 9. 2012 14:19 | Novinky | autor: Petr Poláček |

V březnu letošního roku přišel jako host do 70. Fight Clubu Martin Jelínek, polovička týmu BeerDeer Games, aby blíže představil chystané české indie RPG Nyrthos. Hra zaujala vás (viz článek), zaujala i nás a s Martinem jsme se tehdy domlouvali, že až budou mít kluci nové informace a materiály, rádi je našim čtenářům předhodíme. Trvalo to sice déle, než jsme všichni čekali (možná i sami tvůrci), ale magický okamžik právě nastal a má podobu prvního teaser traileru a informací o plánované alfa verzi, potažmo o tom, co se vlastně s hrou v uplynulých měsících dělo. Nejdříve ale upněte svůj zrak na zmíněné video:

Vývoj hry se mírně natáhl proto, že tvůrci v únoru letošního roku přešli ze softwarového Flashe na poněkud rychlejší, novou platformu. Hra stále běží v prohlížeči a ve Flashi, ale nyní je rychlejší a tím pádem je i zážitek ze hry výrazně lepší, tvrdí vývojáři, a pokud si Nyrthos: The First Chapter předobjednáte, budete to moci sami posoudit zhruba od 31. října, na kdy je naplánováno spuštění alfa verze.

Vývojáři hodlají hráče do alfa verze pouštět postupně dle pořadí registrací a následných předobjednávek, za které slibují nejenom finální produkt, ale i možnost sledovat, jak se hra vyvíjí s blížícím se vydáním ostré verze. V alfa verzi na vás přitom čeká první oblast ve hře s možností dosáhnout 9. levelu, vyzkoušíte si souboje, omrknete dostupné skilly, zažijete carftování, lootování a uvidíte, jak velký dopad na hru bude mít střídání dne a noci, potažmo změny počasí.

Samozřejmě, že z předobjednávky plyne možnost komunikovat na fóru přímo s tvůrci a ostatními nadšenci do Nyrthosu. Právě snaha je uspokojit, respektive jim už konečně nabídnout nějakou hratelnou ukázku, prý vedla tvůrčí duo k tomu, že nabízí možnost zahrát si alfu. Dalším podstatným důvodem je možnost testovat nápady a systém naostro s tím, že se hned od komunity dozví, jestli se jí daná věc líbí, nebo je třeba vymyslet něco jiného – lepšího. No a v neposlední řadě vězí za zpřístupněním alfa verze možnost alespoň částečně dotovat probíhající vývoj, která do značné míry tlumí finanční tlak na co nejrychlejší dokončení hry, často vedoucí k uspěchanému vývoji a chybám ve hře.

Pro tuto chvíli mátě těch informací dost a ještě přibudou, protože na příští týden chystáme s tvůrci Nyrthosu obsáhlý rozhovor, kde se dozvíte první a poslední nejenom o vývoji, ale i o hře samotné. Pokud vás Nyrthos ještě pořád zajímá, nezapomeňte se do alfy co nejdříve zaregistrovat. K ničemu vás to nezavazuje - jestli chcete hru předobjednat a do samotného testování alfa verze se od konce října zapojit, se můžete rozhodnout či nerozhodnout až ve chvíli, kdy to bude aktuální.

Nejnovější články