zdroj: Archiv

Zkuste si remake System Shocku v novém demu

28. 5. 2020 11:02 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Kolem značky System Shock je poslední dobou poměrně rušno. Na pokračování v podobě System Shocku 3 pracovalo až donedávna OtherSide Entertainment. Projekt byl ale prý příliš ambiciózní pro tak malý tým, a proto studio propůjčilo licenci a výsledky své práce čínskému technologickému gigantu Tencentu.

System Shock 3 ovšem není jediný aktuálně vyvíjený projekt v sérii. Na kompletním přepracování prvního System Shocku dělají v Nightdive Studios a autoři fanoušky nově vydaným demem ujišťují, že rozhodně nikam neodcházejí, do Číny se nestěhují a vývoj remaku běží sice dlouho, ale relativně hladce. A práva na značku patří stále autorům, Tencent má licenci pouze na pokračování.

System Shock se odehrává v roce 2072 a vypráví o hackerovi, který se na vesmírné stanici probouzí z léčivého kómatu. Zatímco spal, stihlo se odehrát něco velmi podivného a namísto lékařů se teď po chodbách producírují kyborgové a mutanti.

Remake zachová původní příběh, kyberpunkové zasazení a hratelnost, dodá nicméně nový šmrnc v podobě hezčí grafiky. Ta se přece jen od roku 1994 trochu posunula.

Nové demo, kde si poprvé můžete odemykat a zkoušet nové zbraně, najdete na Steamu a na GOGu. Pokud se na hraní sami necítíte, podívejte se alespoň na video s komentářem od vývojářů.

 

System Shock s klasickou atmosférou, ale moderním vizuálem pod taktovkou Nightdive by měl vyjít ještě v letošním roce. Kromě toho autoři pracují i na remasteru System Shocku 2.

Nejnovější články