Vojenská střílečka Post Scriptum má nového majitele
zdroj: Foto: Offworld Industries

Vojenská střílečka Post Scriptum má nového majitele

22. 11. 2023 13:30 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Fanouškům taktické střílečky z druhé světové války Post Scriptum by mohlo svítat na lepší časy. Zasloužili by si to, protože museli skoro rok sledovat, jak jejich oblíbená hra pomalu ale jistě umírá: Modifikace vojenské střílečky Squad, která později vyšla jako samostatný titul, ke konci loňského roku přišla o většinu vývojářského týmu. Prakticky nikdo se o ni nestaral a byť se zbytky věrné komunity hry zuby nehty držely, budoucnost se jevila velmi bledě.

Záchranný kruh letí od společnosti Offworld Industries, která oznámila, že odkoupila práva ke značce a nemíní ji nechat padnout. Offworld je samozřejmě jméno, které již hráči Post Scriptum dobře znají, protože kanadské studio spolupracovalo s původními tvůrci ze studia Periscope a hru vydávalo.

Kanaďané sice bohužel nesdělili, kolik za Post Scriptum zaplatili, ale zato dali na vědomí, že při poskytování první pomoci budou spolupracovat s týmem Mercury Arts, který by se měl postarat o další vývoj a přivést hru zpět na výsluní. Což opět není žádné neznámé jméno – Mercury Arts jsou komunitě známí jako autoři modifikovaného obsahu k probírané střílečce.

„Jsme obrovsky šťastní, že budeme moci pracovat na Post Scriptum ve spolupráci s Offworld Industries. Ve hře jsme strávili tisíce hodin, válčili v turnajích, vedli klany i servery a vytvářeli vlastní obsah. A právě proto máme plány, jak zaujmout lidi, posunout Post Scriptum do nové éry a rozšířit komunitu na takovou úroveň, jakou si hra právem zaslouží,“ píšou Mercury Arts na Discordu a dodávají, že vývoj bude probíhat transparentně a že vezmou v potaz veškerou zpětnou vazbu i návrhy fanoušků.

Reakce komunity se zatím jeví veskrze pozitivně a zpráva se také ihned odrazila na počtu aktivních hráčů – včera se Post Scriptum mohlo pochlubit dvěma kompletně plnými servery. Doufejme, že tendence už odteď bude pouze vzestupná. A pokud byste chtěli do nově se rozjíždějícího vlaku sami naskočit, hra je na Steamu momentálně v 50% slevě a pořídíte ji za 14 eur.

Nejnovější články