Vesmírná střílečka Everspace 2 dokončuje přechod na Unreal Engine 5
zdroj: Rockfish Games

Vesmírná střílečka Everspace 2 dokončuje přechod na Unreal Engine 5

5. 1. 2024 14:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Vývojáři ze studia Rockfish Games oznámili velkou novinku pro oblíbenou arkádovou vesmírnou akci Everspace 2, kterou je přechod na Unreal Engine 5. Pokud všechno klapne, dočkáme se změny už letos na jaře. Přechod by měl navíc doprovodit i slibovaný update Incursions. Cílem výměny enginu není jen začlenění nových funkcí, ale především zefektivnění budoucích aktualizací a rozšíření hry.

Tvůrci zdůraznili, že cílem tohoto kroku je „zajistit budoucnost“ Everspace 2 a usnadnit integraci aktualizací a rozšíření. V příspěvku na Steamu se vývojáři podělili o postřehy týkající se problémů a „porodních“ bolestí spojených s přechodem na nový engine. Podělili se o některé více či méně kuriózní problémy, jakými byly například neobvykle miniaturní planety, nevyzpytatelné chování zbraní, zkreslené postavy, nevyzpytatelné osvětlení stanic či chybně rozmístěné herní prvky.

Aktuálně prý autoři pracují na vychytávání a opravě větších i menších bugů, všechno se kontroluje, upravuje a ladí. Ve výsledku by tak měla být hra snad minimálně stejně vyladěná, jako její aktuální verze, která zatím ještě pořád běží na Unreal Enginu 4.

Odhodlání vývojářů migraci enginů podstoupit každopádně naznačuje, že mají s Everspace 2 velké plány. S hrou můžeme počítat nejen na letošek, ale skrze případné velké i malé obsahové updaty nejspíš i na několik let dopředu.

Nejnovější články