Se Skull & Bones letos vůbec nepočítejte
zdroj: tisková zpráva

Se Skull & Bones letos vůbec nepočítejte

17. 5. 2019 17:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

„Letos by mohla být tahle multiplayerová akce jednou z největších perel tiskové konference Ubisoftu. Předpokládejme, že hra je téměř hotová, že vyjde někdy na podzim a že si tak budou moct vývojáři dovolit na E3 vytáhnout z rukávu to nejlepší.“ Tak takovou prognózu ohledně námořnické Skull and Bones vyřkl Adam před týdnem v našem článku 5 her, které už na příští E3 nechceme vidět a do posledního puntíku se mýlil.

Nečekali jsme, že by se naše prosby směrem k vydavatelům ukázaly zcestné tak brzy. Ale Ubisoft nám zničehonic vpálil do tváře, že očekávaná pirátská onlinovka Skull and Bones se opět odkládá. Původní datum vydání padlo poprvé na E3 v roce 2017. Tehdy se počítalo s rokem 2018. Ale nyní už se nepočítá ani s rokem 2019, přičemž nám nebyl slíben ani rok příští.

Ubisoft ve zprávě investorům sdělil, že hra nevyjde v aktuálním fiskálním roce, který končí 31. březnem 2020. Vyjde někdy potom. Hra už se i tak dost přibližuje konci současné generace konzolí, takže pokud nejsou prodlevy spojené s cílením na dvě generace naráz, nemusela by se ve výsledku dočkat potřebné pozornosti.

Je tedy pravděpodobné, že Skull and Bones bude jednou z hlavních her Ubisoftu na příští výstavě E3. Nicméně to nebude v pořadí počtvrté, co se zúčastní této světové výstavy, ale potřetí. Hra se totiž nezúčastní té letošní.

Možná je to proto, že ukazovat znovu to samé není úplně atraktivní. A možná je to proto, že připravit hratelnou ukázku na výstaviště je časově velmi náročné a tvůrci radši soustředí veškeré síly na dokončení protahovaného vývoje.

Ubisoft se vyjádřil pro GameSpot s tím, že u nových značek je běžné, že se tvůrčí vize vyvíjejí, což vyžaduje delší vývoj. Vývojáři zároveň vydali vlastní vyjádření na Twitteru, ve kterém odklad ospravedlňují klasickou větou: „Jedině tak bude Skull and Bones tou nejlepší možnou hrou.“

Nejnovější články