Na Switch míří Pentiment, Grounded, ale třeba i Epic Mickey
zdroj: Obsidian Entertainment

Na Switch míří Pentiment, Grounded, ale třeba i Epic Mickey

21. 2. 2024 18:42 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Nový Nintendo Direct, který se týkal her od studií třetích stran, předvedl novinky, které můžeme na Switchi čekat v dohledné době. Mimo jiné se jedná o dvojici her, které byly až dosud exkluzivní pro platformy Microsoftu.

Oproti očekávání se ovšem nejedná o Hi-Fi Rush, na Switch místo toho už zítra zamíří RPG adventura Pentiment od Obsidianu a 16. dubna pak i survival Grounded od téhož studia.

Tím ale překvapení nekončí. Málokdo by totiž čekal, že se ještě někdy zjeví titul Epic Mickey, na kterém před lety pracoval nestor immersive simů Warren Spector. 3D skákačka se slavným myšákem v hlavní roli dostává remasterovanou podobu s podtitulem Rebrushed, kromě Switche si ji budete moci zahrát i na ostatních konzolích současné i minulé generace a na PC. Dočkat se máme někdy v letošním roce

Sahání do minulosti ovšem ještě pořád není dost, na Switch totiž míří i remaster Star Wars Battlefront Classic Collection, tedy kolekce starých Battlefrontů od zaniklého studia Pandemic. Opět se nejedná o exkluzivitu pro Switch a hra bude dostupná na současných i minulých konzolích a PC. Termín vydání je stanoven na 14. března.

V rámci Directu došlo také k oznámení pokračování metroidvanie Ender Lilies. Ender Magnolia: Bloom in the Mist si v ničem nezadá se skličující atmosférou svého předchůdce. Hra je v tuto chvíli oznámena exkluzivně pro Switch, dorazí někdy v průběhu letošního roku.

Pro příznivce série Monster Hunter má Capcom nové vydání Monster Hunter Stories, tedy hry, která původně vyšla na Nintendu 3DS. Na rozdíl od hlavní linie se ve Stories budete s obřími monstry potýkat v rámci tahových soubojů.

Zhruba třiadvacetiminutový Direct přinesl ještě několik dalších odhalení, na celou akci se můžete podívat ve videu níže.

Nejnovější články