Léto se ponese ve strategickém duchu s remasterem Command & Conquer
zdroj: Electronic Arts

Léto se ponese ve strategickém duchu s remasterem Command & Conquer

10. 3. 2020 17:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Mnozí fanoušci realtimových strategií by pro pokračování Command & Conquer obětovali klidně ledvinu nebo pár prstů na ruce. Chystaný remaster je sice… no, jen remaster, zato se o něj starají původní vývojáři přetransformovaní ve studio Petroglyph Games a hra navíc tak nějak drnká na nostalgickou strunu tím správným způsobem. Zrestaurované jedničky a prequelu Red Alert se dočkáme ještě před letními prázdninami.

První Command & Conquer letos slaví 25. výročí a čtvrtstoletí se na něm stihlo pořádně podepsat. Remasterovaná verze se tedy logicky dočká nové grafiky včetně textur a podpory rozlišení až po 4K. Péče se dostane také soundtracku od Franka Klepackiho, který si ho dokonce předělá sám. Hratelnost by až na drobnosti měla zůstat víceméně původní, tvůrci z Petroglyphu ovšem slibují nové uživatelské rozhraní a vylepšené ovládání. A také zabudovaný editor map.

V Petroglyph Games tvoří jádro týmu hned několik klíčových lidí z původního týmu z Westwoodu. Studio prý navíc na remasteru dělá v úzké spolupráci s komunitou, což vysvětluje ve vývojářském deníčku vedoucí producent Jim Vessella: „Zpočátku jsme se báli příliš sahat na některá menu, abychom nenarušili nostalgii, ale fanoušci nás ponoukali, abychom se nezdráhali dělat větší změny.“

zdroj: Electronic Arts

„Kromě uživatelského rozhraní jsme na základě jejich požadavků přidali třeba prvky z Red Alert 2 a C&C 3, jako je přepínání záložek, sloty nebo klávesové zkratky,“ popisuje Vessella. Tým má k ruce dokonce i jakousi komunitní radu věrných fanoušků, kteří mají možnost do tvůrčího procesu víc zasahovat.

Angažování komunity může být na jednu stranu velmi osvěžující, na té druhé ale zákonitě dochází ke spoustě sporů. Podle Vesselly je hodně těžké správně vybalancovat množství detailů, přístupnost hry a zároveň správně „vzdát hold“ původnímu titulu. Každému se líbí něco jiného a co je pro jednoho příjemnou inovací, pro jiného už představuje přílišný zásah do originálu. Takže třeba jen dohadování kolem textury terénu ve studiu zabralo měsíce.

Command & Conquer Remastered Collection bude obsahovat vylepšené verze původní hry a Red Alertu (nebudou k dispozici samostatně), datadisky Covert Ops, Counterstrike a Aftermath i další bonusový obsah. Při vydání se bohužel nepočítá s podporou modů, která by ale mohla přijít později. Remaster strategií vychází 5. června na Steamu a Originu.

Nejnovější články