Frogwares zvítězili nad vydavatelem. Mají plnou kontrolu nad The Sinking City
zdroj: Foto: Tisková zpráva Frogwares

Frogwares zvítězili nad vydavatelem. Mají plnou kontrolu nad The Sinking City

3. 1. 2024 10:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ukrajinské studio Frogwares se po letech sporů s vydavatelem Nacon dočkalo šťastného konce. Na sociálních sítích oznámilo, že je nyní jediným vydavatelem lovecroftovské detektivky The Sinking City na všech platformách, kde bude nyní konečně dostupná nejaktuálnější verze hry.

Studio koncem srpna roku 2020 přišlo s otevřeným dopisem, v němž tvrdilo, že Nacon začal vystupovat jako vlastník značky a tvůrcům neplatil ani slíbená procenta z prodejů hry.

Frogwares proto rozvázalo spolupráci s Naconem a vyžádalo si stažení hry z obchodů, dokud se celá kauza nevyřeší. Mezi tím si našlo jiného vydavatele a prodávalo The Sinking City na jiné platformě, odkud měl Nacon hru zakoupit, hackem se dostat k buildu a ten začít nabízet na Steamu – studio v tu chvíli muselo přitvrdit a obvinilo vydavatele z pirátství.

The Sinking City zdroj: Frogwares

Co přesně se dosud dělo na schůzkách s právníky a případných soudních líčeních, se asi jen tak nedozvíme, ale zjevně, doufejme, je vše u konce. Frogwares nyní mají plnou kontrolu nad svou vlastní značkou a pravděpodobně s ní ještě neskončili, když se máme brzy dozvědět víc o její budoucnosti. Hra bude během několika týdnů opět k dostání v obchodech na Steamu, GOGu, Epicu a Gamesplanet. 

Nicméně je tu pár technických drobností, které byste měli vědět. Nová verze hry nebude na počítačových platformách podporovat uložené pozice z dosavadního buildu. Na Steamu bude možné dohrát hru na staré verzi do 28. února, poté už budete muset začít od začátku.

Tvůrci zároveň uvolní ke stažení vlastní uložené pozice, kdybyste se ke hře dostali později, měli ji rozehranou a chtěli pokračovat zhruba od místa, kde jste skončili. Níže si můžete přečíst vše, co jsme o tomto sporu napříč lety napsali:

Nejnovější články