Fanouškovský patch pro Silent Hill 2 opravuje 20 let starý problém
zdroj: Town of Silent Hill

Fanouškovský patch pro Silent Hill 2 opravuje 20 let starý problém

4. 7. 2022 15:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Silent Hill 2 platí za jeden z nejlepších hororů všech dob, ale vzhledem ke svému stáří také za hru, kterou je náročné na dnešních systémech rozběhat. Zejména pokud moderním systémem nemyslíme novou generaci konzole PlayStation, kam se dá s novým předplatným původní verze streamovat, ale třeba PC.

Na počítačích si hra totiž neumí poradit s procesory disponujícími více než jedním jádrem (čtěte: všemi dnešními), a alespoň trochu pohodlné hraní si tak musíte zajistit úpravami v BIOSu, kde je nutné všechna přebývající jádra dočasně vypnout.

Samotné Konami se na opravu vykašlalo už před dvaceti lety, stejně jako u většiny ostatních portů z dob PlayStationu 2 se ale potíže se stabilitou Silent Hillu 2 na PC s časem jen zhoršovaly. Naštěstí je tu fanouškovský projekt Silent Hill 2: Enhanced Edition, který se během uplynulého víkendu dočkal vydání verze 2.0.

Ta vedle spousty dalších problémů opravuje právě kompatibilitu zvukového enginu s vícejadernými procesory, což vyžadovalo jeho prakticky kompletní přepracování, které by se teď mělo zasadit o mnohem stabilnější zážitek bez zasekávání audia a následného padání. Další vylepšení se týkají grafiky, úhlů kamery v cutscénách a podobně – blíže se na ně můžete podívat ve videu níže.

Pokud si chcete patch pro Silent Hill 2 od fanoušků stáhnout, nechť vaše kroky směřují na jejich web, kde naleznete i instrukce, jak upravenou verzi hry rozběhat. Samozřejmě za předpokladu, že vlastníte fyzickou kopii hry na PC, vzhledem k tomu, že digitální verze v žádném z obchodů legálně dostupná není...

Nejnovější články