Hardwarové nároky a vše o PC verzi Modern Warfare 3
zdroj: tisková zpráva

Hardwarové nároky a vše o PC verzi Modern Warfare 3

21. 10. 2011 20:35 | Hardware | autor: levis |

Konečně tu máme bližší informace také o PC verzi Modern Warfare 3. Formou odpovědí na dotazy fanoušků je zveřejnili sami autoři hry na oficiálních fórech, kde PCčkářům slibují úplnou kontrolu nad nastavením soukromých i dedikovaných serverů. V nastavení budete moci omezit třídy, zapnout komunitní módy nebo aktivovat nastavení typu Gun Game, Infected nebo One in the Chamber. V seznamu serverů půjde filtrovat dedikované servery a seřazovat rozjeté hry podle pingu, typu hry, mapy, hardcore variant, podpory hlasové komunikace či nutnosti hesla.

PC verze Modern Warfare 3 bude samozřejmě podporovat i extra grafické nastavení, od SSA až po hloubku ostrosti, kvalitu stínů, vyhlazování hran či rozlišení textur, naopak třeba maximální FPS si hře nastavit nelze. K rozjetí hry má stačit dvoujádrový Intel Core 2 Duo E6600 nebo AMD Phenom X38750, 2GB operační paměti a 256MB grafická karta s podporou shader modelů verze 3.0, jako je GeForce 8600 nebo Radeon X1950 a lepší.


Administrátoři serverů budou moci spravovat své stroje přes rozhraní Remote Console, které umožní vyhazování a banování hráčů či zapínání rotace map. Velký důraz autoři kladou také na anti-cheatovací opatření typu CEG nebo systému VAC, který funguje pod Steamem. Kromě toho do hry sami zabudovali několik ochranných vrstev, které by měly spolehlivě zachytit sebemenší pokus o cheatování.

Modern Warfare 3 bude plně podporovat rozhraní Steamworks, na PC má mít své vlastní žebříčky i progresivní rankingový systém. Maximální počet hráčů je momentálně stanovený na osmnáct, i když po spuštění se ještě může zvýšit.

Nadále také platí podpora hry po lokální síti a definitivně autoři neodpískali ani možnost, že po spuštění začnou pracovat na vydání editorských nástrojů. Zatím ale nic slibovat nechtějí. Kompletní informace o PC verzi hry naleznete zde.

Nejnovější články