Elegy for a Dead World

Elegy for a Dead World

Články

Na letošních cenách IGF uspělo sci-fi dobrodružství Outer Wilds a This War of Mine

Rok se s rokem sešel a Independent Games Festival, pořádaný při GDC, již po sedmnácté odměnil nejzajímavější počiny skutečně nezávislých (a náležitě artových) vývojářů. Středečním večerním ceremoniálem provázel Tim Schafer a Nathan Vella. Hned dvě ceny získala kosmická explorační záležitost Outer Wilds, fanoušky originálních her ale mohou zajmout i další, mediálně málo exponované hry. Jejich přehled i s videi a odkazy najdete v našem článku.

Elegy for a Dead World z vás chce udělat zasněného básníka

Před padesáti tisíci lety zmizela z tváře vzdálené planety trojice civilizací. Dnes na povrch jejich někdejšího světa dosedá osamělý průzkumník. Tentokrát však nebude hledat příčiny zdejší zkázy, nýbrž se jenom kochat. V Elegy for a Dead World se totiž budete jen procházet po troskách dávno ztracených kultur a užívat si zdejší ponurou až melancholickou atmosféru.

Elegy for a Dead World potěší vypravěče a romantiky

A nyní pro změnu zprávy z nezávislé scény. Studio Dejobaan, autoři her jako Drunken Robot Pornograhpy či AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! uvolnili ukázku ze svého dalšího projektu s názvem Elegy for a Dead World. Na první pohled se jedná o z boku viděnou 2D hopsačku – momentálně se však zdá, že namísto hopsání se hra bude utápět spíše v romantistické poezii.