Nintendo představuje novou verzi 3DS a upřesňuje data vydání podzimních her
zdroj: tisková zpráva

Nintendo představuje novou verzi 3DS a upřesňuje data vydání podzimních her

29. 8. 2014 17:05 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nintendo představilo nový model populárního 3DS. Jde samozřejmě o redesign stávajícího modelu s několika novými funkcemi navíc, ne zbrusu novou verzi. Nové 3DS dostalo název New Nintendo 3DS, potažmo New Nintendo 3DS XL a prodávat se začne už 11. října, ovšem pouze v Japonsku. V letošním kalendářním roce se do Ameriky a Evropy nedostane.

Největší a nejviditelnější změnou New Nintendo 3DS je přidání C-Stick, což v podstatě není nic jiného, než ekvivalent druhé analogové páčky, umístěný na pravé straně nad tlačítky A, B, X, Y. Na novém 3DSku najdeme také dvě nová tlačítka ZL a ZR, které suplují klasické shoulder tlačítka. Z hardwarových novot je potřeba zmínit ještě NFC, které se dalo, vzhledem k dřívějšímu oznámení amiibo, očekávat.

new 3DS zdroj: tisková zpráva

Potěší také o fous větší displeje a nové řešení 3D módu, který bude viditelný i z většího úhlu - 3DS prostřednictvím gyroskopu a kamerky rozpozná náklon 3DS před očima a nasměřuje 3D efekt tím směrem. Obraz by se měl též mnohem lépe přizpůsobovat stavu světla okolo. Ve tmě displej ztlumí, na světle zase napálí, což šetří oči i výdrž baterie.

new 3DS zdroj: tisková zpráva

Hráči, kteří mají elektroniku nejen na práci či zábavu, ale i na parádu, pak u New Nintendo 3DS ocení možnost dokupovat vyměnitelné obaly, skrze které si můžete tělo nového handheldu vizuálně upravit jak je libo. Rychlejší procesor i vyměnitelná baterie taky neuškodí a poslední hardwarovou změnou je přechod z SD karet na formát microSD.

new 3DS zdroj: tisková zpráva

Z obří plejády her, jejichž datum vydání Nintendo během svého Directu a následně i v tiskové zprávě oznámilo, jmenujme několik pro nás zajímavých kousků. Ještě letos se na Wii U a 3DS dočkáme veleočekávaného (jistě i akcionáři Nintenda) Super Smash Bros., která se na 3DS dostaví 3. října, zatímco pro Wii U verzi platí pořád jen "zima 2014".

Stejně tak je pořád ve hvězdách i datum vydání Bayonetta 2, která vyjde "někdy v říjnu". Pokémoní fanoušci si můžou do kalendáře zapsat 28. listopad, kdy se na 3DS objeví Pokémon Omega Ruby a Pokémon Alpha Sapphire.

Bojovka Hyrule Warriors vyjde 19. září a prvních 12 zatím potvrzených figurek amiibo jsou: Mario, Peach, Link, Samus, Yoshi, Donkey Kong, Pikachu, Kirby, Fox, Marth, Villager a Wii Fit Trainer. S tím, že v budoucnu se na nás samozřejmě dovalí spousta dalších.

new 3DS zdroj: tisková zpráva

Na Wii U i 3DS se chystá taky několik 3rd party her, jako například Skylanders Trap Team (10. říjen), Disney Infinity: Marvel Super Heroes (podzim), Watch Dogs (2014), Project CARS (2015), Costume Quest 2 (7. říjen) nebo třeba známá indie hra Gone Home (prosinec).

Mnohem zajímavější bude ale příští rok, kdy vyjde nová Zelda, Splatoon, Devil's Third, nový Yoshi, Kirby, Star Fox, Mario Maker, Project Giant Robot, Mario vs. Donkey Kong, Mario Party 10, Art Academy nebo čerstvě potvrzená NEW 3DS verze parádního JRPG Xenoblade Chronicles.

Nejnovější články