Naprogramujte si podle sebe své nepřátele, v září vychází chytrá sci-fi Echo
zdroj: tisková zpráva

Naprogramujte si podle sebe své nepřátele, v září vychází chytrá sci-fi Echo

28. 7. 2017 11:48 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Deficitem mnoha her bývá, že nepřátelé velmi často nedokážou používat alespoň podobné triky, jako hráč. Samozřejmě, někde by to vyústilo v úmornou nudu či frustraci, ale občas to až bije do očí. Sci-fi akce Echo ovšem s tímhle motivem pracuje nadmíru chytře – nepřátele, kromě toho, že vypadají jako vy, se chovají tak, jak se chováte vy. Vyzkoušet si, jak se vám dokáží přizpůsobit, si budete moci 19. září na PC a PS4.

Důvodem je Palác na konci vesmíru (skoro), kam po mnoha letech ve stázi doletěla hlavní hrdinka En. V Paláci by se totiž měly skrývat zázračné technologie dávno ztracené civilizace, s jejichž pomocí by měla dokázat vrátit život. Jestli někomu blízkému a nebo celému lidstvu není jasné. Má to jeden háček. Palác má velmi důmyslný obranný mechanismus.

Jakmile se objeví narušitel, v tomto případě En, začne vyrábět její kopie. Ty následně kopírují její chování. Plíží se hodně? I ony k vám budou přistupovat pokradmu. Nebojíte se jít s kůží na trh a rozpoutáte peklo pomocí své příruční energetické zbraně? Připravte se na zpětnou kanonádu. Sprintujete hodně, abyste jim unikli? Vaše kopie začnou být rychlejší.

zdroj: Archiv

Naštěstí máte k dispozici takzvaný blackout. To je krátká chvíle, během které Palác rebootuje kopie. Po jeho ukončení se kopie naučí vaše nové triky a odnaučí ty, které jste nepoužívali. Navíc ale během blackoutu nic nezaznamenává, takže můžete používat taktiku, kterou jste nechtěli, aby se vaše kopie naučily.

Celý koncept zní velice lákavě. Jak to celé bude fungovat je samozřejmě ve hvězdách, ale pokud se tvůrci z týmu Ultra Ultra zaměřili na propracování téhle mechaniky, může vzniknout zajímavý kousek, který si zahrajete klidně několikrát.

Nejnovější články