Městskou onlinovku APB vydají EA
zdroj: tisková zpráva

Městskou onlinovku APB vydají EA

3. 6. 2009 20:20 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Domluvili se s otcem GTA a spravili si chuť po nevydařené honbě po Take 2. + E3 TRAILER

Společnost Electronic Arts, resp. její divize EA Partners uzavřela dohodu s vývojáři Realtime Worlds ohledně distribuce a marketingové podpory (podobně jako např. u Crysis) pro jejich akční online hru All Points Bulletin (APB). Jejím mozkem je David Jones, veterán herního průmyslu, tvůrce Lemmings, Grand Theft Auto 1&2 a naposledy Crackdown. Není tudíž překvapení, že APB staví na osvědčeném námětu hry na policajty a zloděje v perzistentním, otevřeném a multiplayerovém prostředí moderního města, sužovaného zločinem.

zdroj: Archiv


APB E3 debut trailer - stažitelná verze (47 MB, HD)

Zajímavé je, že tato dohoda o APB se týká jen PC verze. Už v roce 2005 přitom bylo oznámeno, že hra má být exkluzivně pro Xbox 360. Od té doby však uteklo hodně vody, což dokumentuje výpis souvisejících novinek pod článkem. O vlastnostech hry citujeme z dnešní tiskové zprávy EA Czech:
    APB je novým druhem onlinové hry, zasazené do trvalého, živého, pulsujícího a otevřeného městského prostředí, kde na všechny hráče čekají peníze a sláva. Někteří z nich v rolích kriminálníků toho dosáhnou kořistěním na městě, jeho obyvatelích a firmách. Jiní se v opačných úlohách strážců zákona budou držet vyšších společenských pravidel. Tento dynamický systém, kde se jedni hráči stávají klíčovým elementem pro druhé, je jen jednou z unikátních vlastností APB. Její propracovaný a rozsáhlý systém přizpůsobení poskytne hráčům neuvěřitelně širokou škálu možností úprav identity. Vzhled, oblečení, dopravní prostředky a dokonce i hudba, to vše půjde změnit v neuvěřitelném detailu a kvalitě.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

"Je naprosto evidentní, že EA Partners jsou s naší vizí pro APB na stejné vlnové délce," řekl kreativní ředitel Realtime Worlds. Vedení EA Partners mu notuje: "Jsme potěšeni, že jsme dostali příležitost stát se jejich partnery pro uvedení akční onlinové hry z pohledu 3. osoby v perzistentním otevřeném světě, která zakládá ve svém žánru novou kategorii.“ K vydání PC verze APB dojde na jaře 2010 - více v našem zpravodajství:

Policie vs. kriminálníci v online akci APB  [22.2.2008 19:19 - levis]
APB exklusivně pro X360 od tvůrce GTA  [4.7.2005 14:14 - korg]

27.4. Ředitel Capcomu přešel do studia Realtime Worlds, aby vedl All Points Bulletin (APB).
3.4. Tvůrce APB z RealTime Worlds posílili MMO veteráni z EA/NCSoftu a Turbine.
24.12. Podle nové stránky APB (All Points Bulletin) poběží tohle masivně multiplayerové GTAčko na Unreal Engine 3.
18.8. Onlinovka APB další hrou s plnou podporou PhysX, což se projeví na srážkách s chodci na ulici či explozích objektů.
4.8. Studio Volition teprve zvažuje, jestli má ze Saints Row 3 vytvořit masivně multiplayerovou záležitost - počká si, jestli se ujme APB či případné GTA Online.
7.6. Už i PSM zaslechl, že Rockstar schramstne vývojáře APB a předělá ho na další GTA.
9.5. Městskou MMO All Points Bulletin prý Rockstaru nabízejí ke koupi, aby z ní udělal GTA Online.
21.4. Studio Realtime Worlds koupilo zpět práva na celosvětové vydání APB od Webzenu.
16.4. Kriminální onlinovka APB až začátkem příštího roku.
31.3. Vývojáři Realtime Worlds dostali téměř 800 milionů korun, nejspíš na vývoj APB.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články