Game Developers Session láká na tvůrce Frostpunku i Kingdom Come
zdroj: tisková zpráva

Game Developers Session láká na tvůrce Frostpunku i Kingdom Come

4. 12. 2018 18:00 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Praha příští pátek a sobotu bude už pošestnácté hostit největší tuzemskou konferenci pro herní vývojáře. Národní dům na Vinohradech přivítá stovky vývojářů z celé Evropy, kteří si poslechnou více než čtyřicet přednášek o vývoji, designu i herním byznysu. Akce je určená nejen profesionálům, ale i poučené veřejnosti, takže jste přirozeně zváni.

Přijede třeba Maciej Czerwonka, šéf programátorů v 11 bit studio, které má na svědomí letošní povedený Frostpunk, o své cestě k úspěchu ve virtuální realitě poreferují pánové z Beat Games a můj oblíbenec Viktor Bocan z Warhorse popovídá o buzích a glitchích v otevřeném světě. A to není zdaleka všechno, co návštěvníky konference čeká.

Kromě dvou dnů nabitých přednáškami a panelovými diskuzemi na různá témata se na Game Developers Session budou prezentovat také nezávislí vývojáři, kteří své výtvory představí v rámci Indie Expa. Z nich pak odborná porota vybere tři nejlepší, kterým udělí GDS Expo Award.

Prezentovat se budou i čeští a slovenští vývojáři, kteří už tak nezávislí nejsou. Rozpracované i dokončené hry tak vystaví třeba Bohemia Interactive (DayZ, Vigor), Warhorse Studios (Kingdom Come: Deliverance), Beat Games (Beat Saber) nebo SCS Software (Euro Truck Simulator 2).

Z budování kontaktů a vstřebávání informací nejeden účastník dostane žízeň, takže konferenci uvádí, provádí i zakončí večírky, z nichž první je už večer před začátkem konference ve čtvrtek. Ovšem nepřežeňte to, v pátek v 11 hodin totiž proběhne ceremoniál u příležitosti podpisu memoranda o spolupráci herního průmyslu mezi zeměmi střední a východní Evropy z celkem 9 zemí. Závěrečnou sobotní párty pak sponzoruje Unreal Engine.

Vstup na dvoudenní konferenci včetně drobného občerstvení vyjde běžného smrtelníka na 2 400 korun, studenty potom na 1 800 Kč. Registraci si můžete vyřídit na oficiálním webu akce, kde najdete také kompletní program včetně hostů. Celá konference probíhá v angličtině, takže na to berte ohled. Na YouTube se pak můžete podívat na záznamy přednášek z minulých ročníků.

Nejnovější články