Codemasters jsou striktně proti bazarovým hrám
zdroj: tisková zpráva

Codemasters jsou striktně proti bazarovým hrám

16. 11. 2010 17:59 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Jestli něco dnes hýbe herním průmyslem, je to vedle vydání pohybových ovladačů otázka nebezpečí bazarových her pro vydavatele. Codemasters v tom mají podle všeho jasno. Rod Cousens tvrdí, že „zde máme i sekundární exploataci titulů skrze platinové edice, což může následně vést k pirátství“.

Odvážný názor následně ještě doprovází odvážnými idejemi ohledně možností, jak zabránit bazarovému prodeji her. Dle něj je jednou z možností prodávat nekompletní hry, jejichž druhou část si pak zakoupí online. „Umím si představit, že vydáme další hru ze série Formula One, která bude jen z poloviny kompletní. Bude mít třeba šest tratí a za další si budete muset zaplatit.“

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Cousens tuší, že takovýto přístup by se moc nelíbil koncovým prodejcům her. „Je to směšné. Prodejci se postaví do pozice, kdy odmítnou prodávat hry, pokud se přejde na online. Vydavatelé zase hrozí tím, že dají spoustu bonusového obsahu k dispozici skrz DLC, z nějž obchody nebudou nic mít. Musíme najít kompromis“.

„Musíme je přesvědčit, aby skladovali hru po určitou dobu a následně ji stáhli, ale zároveň měli něco z navazujícího DLC. Jak toho dosáhnout? Možná skrze nějaký kód hry, nevím, ale jsem si jist, že bychom byli schopni něco vymyslet“.

Codemasters se tak poměrně jasně vymezují, což jim nemusí vytvořit zrovna pozitivní PR. Když srovnáme jejich přístup kupříkladu s Activisionem, který se rozhodl, že nepůjde hlavou proti zdi, nejde se nepodivovat nad určitou Cousensovou naivitou. Prodej her s polovinou obsahu není něco, na co by hráčská komunita reagovala pozitivně.

Nejnovější články