Bronzová medaile Hidden & Dangerous 2 v Anglii
zdroj: tisková zpráva

Bronzová medaile Hidden & Dangerous 2 v Anglii

29. 10. 2003 18:18 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Aktuálním hitparádám prodejnosti ve Velké Británii sice při sečtení čísel ze všech...

Aktuálním hitparádám prodejnosti ve Velké Británii sice při sečtení čísel ze všech platforem dominují fotbalové simulace (1. FIFA 2004, 2. Pro Evolution Soccer 3), ale vás jako obvykle asi spíš bude zajímat tabulka nejúspěšnějších PC her. V ní poprvé figurují dva současné hity od Take 2, tedy jak Max Payne 2: The Fall of Max Payne, tak i domácí produkt Hidden & Dangerous 2, který debutuje na velmi slušné třetí pozici. Dalšími novinkami v žebříčku jsou ještě strategie Commandos 3: Destination Berlin na desátém místě a Empires: Dawn of the Modern World na devatenácté příčce, zatímco UFO: Aftermath naopak z první dvacítky úplně vypadlo.

USA (NPD Techworld, k 18.10.):
1. Halo: Combat Evolved
2. Max Payne 2
3. Medal of Honor: AA Breakthrough
4. Age of Mythology: The Titans
5. Age of Mythology
Německo (GfK, 42.týden):
1. C&C: Generals Zero Hour
2. C&C: Generals
3. Jedi Knight: Jedi Academy
4. Empire Earth platinová edice
Velká Británie (ELSPA, k 25.10.):
1. Max Payne 2
2. Halo: Combat Evolved
3. Hidden & Dangerous 2
4. Medal of Honor: AA Breakthrough
5. C&C: Generals Zero Hour
6. Championship Manager 4
7. Medieval: Total War
8. The Sims Double Deluxe
9. The Sims: SuperStar
10. Commandos 3

Za velkou louží k tak velkému převratu kvůli vydání Max Payne 2 nedošlo, protože v tamním žebříčku stále kraluje PC verze Halo: Combat Evolved a dle mého názoru tam ještě nějaký ten pátek zůstane, pokud se oficiálně potvrdí šeptanda o přípravě patche umožňujícího kooperativní hru. Nástup na čelo v USA zaznamenává také datadisk The Titans pro RTS Age of Mythology, který u nás zrecenzujeme koncem týdne a který je i důvodem návratu původního AoM na pátou pozici.

Poslední známá TOP 10 od našich západních sousedů trochu zaostává, nicméně v souvislosti s ní se hodí zmínit jednu perlička. Mluvčí německé pobočky Take 2 totiž dnes sebevědomě prohlásil, že tam očekávají celkem 500 tisíc prodaných kusů hry Max Payne 2, včetně konzolových verzí vycházejících v prosinci. To je vedle České republiky, kde by byl zdejší distributor (Cenega) velmi rád, když by prodal takových 5-10 tisíc originálek MP2 (nebo jakékoli jiné hry), poměrně tristní srovnání...

jd

Nejnovější články