Awesomenauts

Awesomenauts

Články

Datadisk pro skvělou 2D akci Awesomenauts přidá postavy i mapu a vylepší grafiku

Tvůrcům z Ronimo Games se v Awesomenauts podařilo úspěšně napasovat MOBA žánr do 2D grafiky a skrze datadisk Overdrive, který vyjde v březnu příštího roku, chtějí původní hru vylepšit a posunout dál herně i obsahově. Datadisk nabídne obsah v placené i neplacené rovině - některých prvků se dočkají majitelé základní hry bez jakékoli investice, za něco ale budou muset zaplatit.

Steam hráčům mění víkendové plány - nabízí zdarma 10 kvalitních her

Velké slevy na GOG a Steamu nebo rozdávačka Aliens vs Predator Classic 2000 nejsou to jediné, co by mohlo příznivce herních slev a výprodejů (protože takoví lidé vážně existují!) momentálně zajímat. Tentokrát se vyplatí minimálně omrknout nabídku her v rámci tradičního bezplatného víkendu na Steamu. Obvykle maximálně v bleskovkách zmíníme, že tadyhle třeba Torchlight 2 nebo Call of Duty si můžete během víkendu zahrát zdarma, což je fajn, ale nejde o nic světoborného, abychom se psali s článkem. Tentokrát si ale během víkendu (vlastně už ode dneška) můžete zdarma zahrát deset her. A to už poměrně světoborné je...

Nezávislý rozcestník – strach a hnus Robinsona Crusoe

Milí tuláci, dnešní Rozcestník vám ukáže cestu k místu, kde se budete bát. Odtamtud vás nasměruje do jednoho ustříleného kyberpunku, jenž má velmi blízko k sérii Quake/Unreal. Navštívíte však ještě dřívější minulost a podíváte se, jak se dá snoubit kouzlo Dooma / Duke Nukema s dvourozměrnými plošinovkami 80. let. A pak? Pak se probudíte na neznámém místě plném neskutečné fauny a flóry, a budete bojovat o holé přežití. (Dan Vávra by z onoho místa radost neměl.)

Mutant Blobs Attack není pomsta za Národní knihovnu

Na konverze úspěšných nezávislých her z PSN či Xbox Live Arcade už jsme si zvykli, ale na konverze z handheldů ještě ne. Asi bychom ale měli začít, protože Tales from Space: Mutant Blobs Attack pochází původně z PS Vita, vyjde 15. srpna na PC (skrze Steam), nabídne lepší grafiku, achievementy, nové minihry i vtípky a působí sympaticky. Video po rozkliku, ač nedlouhé, vám o nátuře hry napoví mnohem více, než textový popisek.

Superakční Awesomenauti vyjdou brzy na PC

Každý strašně rád říká, že „to přeci říkal“, ale doložit už to nemůže. Já ale ano, protože loni v září jsem v článku o konzolové verzi nádherně vypadající MOBA akce Awesomenauts říkal, že tvůrci prostě musí časem oznámit PC verzi. A nyní, skoro po roce, na má slova došlo. Nebyla však prorocká, ale založená na zkušenosti – drtivá většina indie her z PSN, XBLA nakonec skončí i na Steamu, respektive PC.

dtp bankrotuje, co bude s Awesomenauts?

Tento týden se na Xbox Live a PlayStation Network měla objevit strategická plošinovka Awesomenauts. Její osud, stejně jako budoucnost celé vydavatelské společnosti dtp Entertainment, nyní podle IGN visí na vlásku. Firma, která má za sebou Divinity II, Drakensang a celou řadu adventur, totiž vyhlásila bankrot.