Command & Conquer: The First Decade
zdroj: tisková zpráva

Command & Conquer: The First Decade

4. 11. 2005 21:21 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Re-edicím obvykle samostatný novinkový článek nevěnujeme a informujeme o nich jen v oblíbené rubrice Krátké zprávy uprostřed hlavní stránky, ale protentokrát uděláme výjimku.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Jmenuje se Command & Conquer: The First Decade a takovou obří kompilaci asi ještě svět nezažil. K oslavě 10. výročí této nezapomenutelné série - která definovala žánr real-time strategií, vytvořila si svůj vlastní sci-fi svět (dnes v sobě samých pokračování nebo licencí téměř nemyslitelná věc) o bitvě mezi dobráky z GDI a záporňáky z NOD o drahocennou surovinu tibérium či dala poznat hrdiny jako Tanya, Yuri a Kane - totiž Electronic Arts chystají velký balík obsahující všechny dosud vydané tituly se značkou C&C, jichž se dosud sólo prodalo 23 milionů kusů. Konkrétně půjde o kompilaci s klasikami:

Jak vidno, nechybí ani oficiální datadisky nebo (ne úplně vydařená) odbočka v podání akce Renegade. Vše by samozřejmě mělo být opatchováno na poslední verzi i optimalizováno pro běh na současných počítačích se systémem Windows XP. Bonusem se stane DVD s videorozhovorem se zakladatelem Westwoodu a nejlepšími fanouškovskými videii s tématikou C&C - více informací o této soutěži na homepage. Tam je i anketa mezi vývojáři této klasiky, kteří zmiňují podobné pocity, jako tehdy v roce 1995 měl snad každý člověk po spuštění prvního C&C a ponoření se do návykové hratelnosti po shlédnutí skvělých renderovaných filmečků (i menu). Cena této kompilace byla stanovena na přijatelných 40 dolarů a měla by být díky EA Czech dostupná i v ČR. Termín jejího vydání je naplánován na únor 2006, což se trochu jeví jako pomsta odpadlíkům z ex-EA Pacific, kteří ve stejnou dobu vypustí konkurenční RTS Star Wars: Empire at War. Doufejme, že se snad někdy setkáme i s druhou dekádou Command & Conquer :)

jd

Nejnovější články