Neverwinter
Věková dostupnost

Neverwinter

Články

Povedená free to play onlineovka Neverwinter vyšla pro Xbox One

Perfect World a Cryptic Studios vydali svoji solidní free to play onlineovku Neverwinter i ve verzi pro Xbox One. Konzolová verze nabízí základní hru a spolu s ní též dosud vydané přídavky, hratelné třídy a obecně všechen dosud vydaný dodatečný obsah. Protože jde o onlineovku, potřebujete k bezplatnému stažení a hraní placený XBL gold účet, takže "free to play" ve smyslu obecném hra není. Rozhodně však za hřích stojí, když si online službu platíte. Nalákat by vás k tomu měl ostatně i následující trailer.

Best of 2013: Nejlepší online hra

Zdaleka nejobtížnějším questem konce každého roku je vynášení verdiktu nad hrami označenými přídomkem online. Je jedno, jestli jde o tradiční MMORPG nebo o stále populárnější žánr MOBA. Všechny se prakticky nedají zrecenzovat, nikdy nedojdou finální podoby a letos jich ještě jako na potvoru zase tak moc nevyšlo. A pokud ano, rozhodně to nebyly klenoty žánru. Pro rok 2013 tak vybíráme tituly, které letos byly volně hratelné, a na datum vydání jsme se moc neohlíželi. I tak to ale bylo zatraceně těžké!

Nový modul do Neverwinteru působí spíš jako menší datadisk

Povedené free to play MMORPG Neverwinter právě spustilo svůj druhý a zatím největší modul. Nese název Shadowmantle a minimálně na papíře působí skoro jako nějaký menší datadisk. Do hry tak přibývá nová lokace, nová třída Hunter Ranger, systém Paragon Path a spousta nových artefaktů a předmětů. Základní hra je free to play a Shadowmantle je dostupný také zcela zdarma.

Shadowmantle rozšíří Neverwinter o nové povolání a dobrodružství

Free-to-play onlineovka Neverwinter se dobře etablovala na poli onlinovek a chystá se pro ni už druhý modul. Jmenuje se Shadowmantle a přinese nové povolání, po kterém hráči volali. Ranger nebo také Hunter Ranger bude povoláním, které kombinuje boj na blízko a na dálku.

Dojmy z hraní Neverwinter říkají, že se hru vyplatí hrát i sledovat

Každá nová MMORPG hra má velký problém v podobě všech těch předchozích titulů, které se odkudsi vynořují a hráči nabízejí neuvěřitelné množství dojmů, které automaticky hledají v téhle nové hře. Neverwinter na to šla od lesa a snad i cíleně se tvůrci rozhodli, že jejich online RPG běsnění se nebude snažit předchozím hrám nijak podobat a rovnat. Na toto nikde nevyřčené krédo budete v průběhu hraní velmi často narážet i v okamžicích prodírání nánosy klišé, které k danému žánru patří. Neverwinter není nijak originální MMORPG. Je však vidět, že tvůrci hru dělali tak nějak po svém - v dobrém i v tom špatném.

MMO Neverwinter vyjde za dva týdny, představuje první expanze

Free-to-play MMORPG Neverwinter funguje v otevřené bětě od 30. dubna a nyní se blíží slavnostnímu spuštění ostré verze. Dojde k tomu 20. června a v tento den vyjde i trpasličí město Gauntlgrym - jde o endgame oblast, která nabídne PvE pro hráče na šedesátém levelu a PvP pro veterány, kteří si chtějí vzájemně rozbíjet ústa, což je často pekelně zábavný vrchol MMORPG. Kdyby vás Gauntlgrym zajímal, virtuální výlet najdete na záběrech videa uvnitř článku.

Bleskovky

  • 22. 4. 2022 - Vydavatelství Perfect World Entertainment mění název na Gearbox Publishing

  • 21. 12. 2021 - Embracer Group kupuje vydavatelství Perfect World Entertainment a nakladatelství Dark Horse

  • 28. 4. 2017 - Do MMO Neverwinter se zaregistrovalo již přes 15 milionů hráčů. (+ video)

  • 1. 7. 2016 - Dungeons & Dragons: Neverwinter vyjde na PS4 19. července.

  • 3. 6. 2016 - Video: V létě vyjde PS4 verze hry Neverwinter.

  • 30. 10. 2015 - V pořadí již osmé rozšíření pro MMORPG Neverwinter s názvem Underdark vyjde 17. listopadu.