DeathSpank

DeathSpank

Články

BLOGY Z LA: Jak ulovit adventurního guru...

Každý rok si na E3 tak nějak přirozeně vybereme jednu herní celebritu, kterou následně s vypětím všech sil naháníme po výstavišti se žádostí o rozhovor. Letos tato významná úloha připadla Ronu Gilbertovi. S člověkem, který nás svým Monkey Islandem naučil, že máme mít rádi adventury a piráty, jsme ještě nikdy rozhovor nedělali, částečně také proto, že v posledních letech se věnoval spíše nadávání na stav herního průmyslu, než vývoji her. Pak ale přišel Deathspank a následně i pomocná ruka Tima Schafera, který Gilberta přetáhl do jeho Double Fine Studios. Tam nyní dělá plošinovkovou adventuru The Cave, a na E3 2012 ji na stánku Segy celkem ochotně předvádí.

Ron Gilbert ničí soubojovou nudu v akčním RPG DeathSpank

Nyní již dvoudílné akční „RPG“ DeathSpank (recenzi obou dílů čekejte velmi brzy) zaujalo hráče i novináře celou řadou věcí, ale samotné souboje to vždycky nebyly. Hra se v tomto ohledu podvoluje označení AKČNÍ a nechává hráče, aby se hordami nepřátel v podstatě bezuzdně prosekal bez špetky přemýšlení, což se brzy omrzí nebo to minimálně přestane být zábavné v pravém slova smyslu. A designér DeathSpanka Ron Gilbert se na to zpětně dívá a zamýšlí se, jak by se souboje daly oživit.

DeathSpank (a Shank) míří i na PC

Dlouho nebylo jasné, zda se vtipné, lehce comicsové a notně zábavné akční RPG ukáže mimo konzole a náhle, jako blesk z čistého nebe přišla zpráva, že DeathSpank se objeví na zmíněné platformě (a Macu) 26. října tohoto roku, což je za chvilku. Je to skvělá novina, protože i přes mnohé pokusy se jen málokteré hře podařilo navodit tak příjemně humornou atmosféru a zároveň neztratit samotný herní základ, v tomto případě hodně ujetou diablovku.Vlad Ceraldi z Hothead Games uvádí: „Přivést DeathSpank na PC a Mac byla odpověď na nesčetná přání našich fanoušků a my jsme šťastni, že se hra stala takovým fenoménem, což nám umožnilo tuto konverzi. Vždyť humor, zápletka a spousta prvků byla inspirována našimi oblíbenými PC hrami.“

Deathspank Thongs of Virtue mezi kanibaly

Lidé z EA přivezli na tokijský veletrh pokračování akčního RPG Deathspank s podtitulem Thongs of Virtue, konkrétně level zasazený do jakési tajemné továrny, kde "mizí lidé a už se odsud nevrací". Právě sem musí zamířit hlavní hrdina Deathspank, který po světě sbírá řetízky od nejrůznějších zlosynů a padouchů - a mezi ty se počítá i zlá Wortten, která dle všeho stojí za mizením místních obyvatel.

Odhalení epizodické RPG adventury DeathSpank

Nejnovější projekt Rona Gilberta z LucasArts lze nejlépe vystihnout jako "mix Monkey Islandu s Diablem".