Battlezone (VR)

Battlezone (VR)

Články

PlayStation VR – test vybraných VR her

Za předpokladu, že jste se během instalace PlayStation VR omylem neuškrtili jedním z dvaceti přiložených kabelů, máte nyní připravenou helmu pro virtuální realitu a dozajista se dostavila i touha virtuálně experimentovat. Výběr je solidní, přesto jsou tu tituly, za které asi nebudete chtít zbytečně utrácet. Pojďme se tedy na vybrané PSVR hry podívat zblízka.

PlayStation VR – hardwarový test

PlayStation VR se minimálně cenou trefuje do pomyslného zlatého středu. Na cenové ose se nachází mezi levnou mobilní virtuální realitou a poměrně drahým HTC Vive. Bude cena rozhodující argument? A je vůbec možné provozovat VR na konzoli, která zrovna neoplývá špičkovým výkonem? Po několika dnech strávených s futuristickou helmou na hlavě to vypadá, že si PSVR své příznivce najde, ale nebude to mít snadné.

Battlezone VR bude jedním z prvních titulů pro virtuální realitu od Sony

O plánovaném oživení značky Battlezone jsme psali takřka před rokem. Od té doby se ale příliš mnoho nových informací nevyrojilo. Nyní však na povrch vyplouvá trailer kampaně VR remaku původní hry. V tom se Battlezone prezentuje jako jeden z launchových titulů pro systém virtuální reality od Sony. Hra by však měla se zpožděním dorazit i na PC, kde pro změnu využije Oculus Rift.

První záběry z remasteru akční strategie Battlezone

Zcela zjevně na nostalgickou notu se snaží hrát britská společnost Rebellion s remasterovanou edicí Battlezone z roku 1998. Už původní verze byla de facto remake slavné arkádové hry z roku 1980, který se ale vydal trošku jiným směrem. Nic podobného ale v případě Battlezone 98 Redux nehrozí - na herní principy tvůrci nesahali, jen vyleštili grafiku a přidali prvky, které jsou pro dnešní hry běžné, jak naznačuje i trailer v článku.

Rebellion chystá remake dvou Battlezone her pro virtuální realitu

Pětatřicet let po vydání dnes už kultovní a zároveň i polozapomenuté hry Battlezone od Atari se chystá její remake. Pokud si chcete vektorovou střílečku připomenout, odkáží vás na článek Martina Bacha, který se historii téhle arkády věnuje. A jejího moderního přepracování pro virtuální realitu na PC a PlayStation 4 se nyní chopili vývojáři z Rebellionu.