To nejlepší z Games.cz - exkluzivity končí, sezóna začíná
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - exkluzivity končí, sezóna začíná

29. 9. 2018 16:50 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Microsoft konečně šlápl na plyn a pustil do světa exkluzivitu, kterou mu mohou ostatní, jmenovitě Sony, závidět. Forza Horizon 4 je velká pecka, což je ale zároveň jedno z největších nepřekvapení letošního roku. Čekal snad někdo něco jiného? Sony i Microsoft si své největší exkluzivní pecky tak pro letošní rok vystříleli, ale to neznamená, že by nebylo co hrát. Fallout, Hitman, Just Cause, Call of Duty, Battlefield. A taky jedna malá hra z Divokého západu, na kterou se už nemůžeme dočkat…

Recenze

NHL 19
NHL 19 - recenze
Kdybych vám před pár měsíci řekla, že Verva Litvínov bude v nové sezóně po dvou kolech na prvním místě Extraligy, že Jaromír Jágr do ní ani nenastoupí, a že nové NHL bude zase o poznání lepší než předchozí díl, asi byste mi právem nevěřili. Verva do posledního zápasu hrála o záchranu. Jarda Jágr sice nedohrál sezónu, jenže s ním se konec hokejové kariéry nikdy spojovat nebude. No a NHL loni předvedlo tolik zajímavých a hru měnících novinek, až si člověk myslel, že novinky jsou na pár let vyčerpané. A vida. Ve všech třech případech jsme se přesvědčili, že realitou se mohou stát i věci zdánlivě nemožné.
F1 2018
F1 2018 - recenze
Pokud sportovní hry nehltáte každoročně, ale upgradujete - třeba po vzoru nákupu mobilních telefonů - vždycky jednou za dva, tři roky, mám pro vás víceméně skvělou zprávu. F1 2018 je takové ajfounové eSko. Ročník vyladěný po všech stránkách, který přináší víc očividných novinek hlavně fanouškům série, ale dovede nadchnout i rekreační hráče. Pokud tedy nemají loňskou verzi, jež nás svým otočením kormidla nadchla natolik, že jsme jí napálili devítku a udělali z ní dokonce i závodní hru roku. Naprosto zaslouženě, protože z robustních základů, které tehdy Codies po letech přibývající kritiky servírovali, novinka do značné míry vychází.
Forza Horizon 4
Forza Horizon 4 – recenze – část první
Už jsou to dva roky od doby, kdy jsme ve třetí Forze Horizon projížděli australský outback křížem krážem. Tehdy se tato arkádová odnož série Forza Motorsport přiblížila na dosah arkádové závodní nirváně. Nejnovější čtyřka se přestěhovala do Velké Británie a valí na nás opět novou vlnu obsahu v čele se změnou ročních období.
Valkyria Chronicles 4
Valkyria Chronicles 4 - recenze
Původní Valkyria Chronicles pro mne představuje nejen jeden z nejlepších titulů, které vyšly na PS3, ale také jednu z nejoriginálnějších her, které se mi dostaly do ruky vůbec. Druhý díl na PSP měl dle mého pár mušek, trojka vyšla jen japonsky a odbočka jménem Revolution nemá s kouzlem Valkyria Chronicles nic společného. Takže oznámení čtyřky jsem bral jako skvělou zprávu a možnost vrátit se k výtečné hratelnosti na velkém monitoru.
battle for azeroth wow
World of Warcraft: Battle for Azeroth – recenze – část druhá
Na konci první části recenze Battle for Azeroth jsme se rozloučili ve chvíli, kdy mělo dojít na objevování světa s vylevelovanou postavou. Levelování to bylo příjemné, kvalitně zpracované putování po Kul Tirasu a Zandalaru doplněné přiměřeně překopanými profesemi. Nanicovatý systém spojený s artefaktem Heart of Azeroth nezkazil zajímavě rozjeté válečné tažení proti nepřátelské frakci. Jenže teprve s dosažením maximálního levelu přichází pro většinu hráčů ten pravý herní zážitek spojený s novým datadiskem. A ten je tentokrát poměrně rozpačitý.
V-Rally 4
V-Rally 4 – recenze
Nepravděpodobný návrat závodní série z přelomu tisíciletí si vzali na triko tvůrci ze studia Kylotonn Games, známí to pokračovatelé rozjetých sérií. Jejich několik posledních ročníků licencované WRC soutěže platilo za lehce nadprůměrné kousky, zatímco FlatOut 4: Total Insenity byla vyloženým zklamáním. To v plném rozsahu neplatí o nové V-Rally 4, která sice má dlouhý zástup nedostatků, ale přesto se u ní dokážete zabavit.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Novinky

The Wolf Among Us: Episode 1 – Faith
The Wolf Among Us 2 ani Stranger Things nebudou, studio Telltale končí
Ačkoliv bylo jasné, že se studio Telltale dlouhodobě potýká se sníženým zájmem o své epizodické hry, asi málokdo čekal, že studio skončí. Gamasutra a US Gamer uvedli, že studio končí, což posléze doplnili o informaci, že tak docela nekončí. Zůstane naprostá kostra týmu, pouhých 25 lidí, kteří dokončí poslední sezónu The Walking Dead. Stojí za připomenutí, že loni mělo Telltale 400 zaměstnanců a v současnosti cca 250. Představitelé studia zatím nic neoznámili, ale anonymní zdroje i členové studia už konec, respektive propuštění 90 procent lidí, potvrdili.
deathstranding
Trailer na Death Stranding představuje Troye Bakera jako muže se zlatou maskou
Jestliže trailer na E3 představil Death Stranding jako komorní drama o tom, že Norman Reedus nosí hodně věcí, Tokio Game Show hru pojala v trochu větším stylu. Veterán herního dabingu Troy Baker přispěl svou troškou do messengerského mlýna, a jak už je u Kodžimy zvykem, podnítil více otázek, než jich zodpověděl.
Sekiro: Shadows Die Twice
Epickým záběrům ze Sekiro: Shadows Die Twice vévodí obří had a zákeřný mnich
O víkendu jsem jen lehce přičichl k remasterovaným prvním Dark Souls na Switchi (kde hra sice vypadá skvěle, ale nevím, koho napadlo dát potvrzování v menu na tlačítko „B“) a dnes mou zvědavost opět upoutalo studio From Software. Tvůrci se totiž skrz pořad PlayStation Underground rozhodli ukázat 12 minut záběrů ze hry Sekiro: Shadows Die Twice. Zatímco první polovinu jsme viděli již dříve (nicméně s jiným hráčem za kamerou), druhá polovina v lecčems překvapí.
Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy
Simulátor soudních sporů Phoenix Wright vyjde na PC
Série o soudních přích Phoenix Wright: Ace Attorney byla dosud výsadou konzolistů, Capcom nicméně pokračuje v udobřování s PC komunitou a minimálně úvodní trilogii plánuje přenést i na monitory počítačů. Vizuální novely o šarmantním právníkovi by dokonce měly dorazit už na začátku příštího roku.
Red Dead Redemption II
V Red Dead Redemption II nebudete kořist jen stopovat, ale i chytat na udičku. I z pohledu první osoby
Od Vaška jsme se minulý týden dozvěděli o leckdy až absurdních detailech, jimiž je nadcházející kovbojka Red Dead Redemption II napěchovaná. A i když byly Vaškovy dojmy vyčerpávající a doprovodný pokec ve videu výživný, ještě není všem detailům konec. Studio Rockstar Games potvrzuje „survival“ prvky novými obrázky a informacemi.
Call of Duty: Black Ops IIII
Call of Duty: Black Ops 4 sice nemá kampaň pro jednoho hráče, zato vás vrhne do arény s tygrem
Do vydání čtvrtého dílu odnože Call of Duty s přízviskem Black Ops zbývá ještě 17 dní, což je poměrně dlouhá doba na to, abychom se už dnes dočkali launch traileru. Ale v Treyarchu jsou asi ještě nedočkavější než my, takže další video plné akce, zombíků a divné hudby je na světě.
Hitman 2
Hitman 2 je koncert kreativního vraždění v neprostupné džungli
Agent 47 by klidně mohl soutěžit na olympiádě v hodu kladivem. Samozřejmě nikoli tou zvláštní koulí na provázku, kterou byste hřebíky zatloukali velice těžko, ale tím klasickým, co ho najdete v každé dílně. Hop, bum, lebka na kousky. Ale nový trailer na Hitmana 2 názorně předvádí, že možností, jak v kolumbijském, kartely ovládaném městečku Santa Fortuna sprovodit nepřátele ze světa, bude nepočítaně.
Assassin's Creed Odyssey - launch trailer
Bohové hrdinovi Assassin’s Creed Odyssey přisoudili nudu. On se vzbouřil
Když vám bohové vzkážou, že vaším osudem je zůstat sedět doma, nikdy neopustit rodnou vesnici a v životě nezažít ani jedno dobrodružství, tak se nedá nic dělat, Zeus a spol. se zkrátka musí poslouchat. Launch trailer na Assassin’s Creed Odyssey tuhle nudu trefně předvádí – Kassandra a Alexios pořád jen uklízí, vaří, chodí nakupovat a starají se o děti, jejich meče rezaví nad krbem… Dělám si legraci. Kašlat na bohy, věštkyně a proroctví. Je čas zbarvit Egejské moře krví.
DiRT Rally 2.0
Skvělá závodní simulace DiRT Rally se v únoru dočká pokračování
Jak jsme psali v bleskovkách, twitterové účty Codemasters pár dní zpátky naznačovaly oznámení nějakého pokračování, ke kterému mělo dojít dnes v 11:30. A taky že došlo. Prostý tweet „2.0“ neodkazoval na dvojku Onrush (nebo třeba FUEL), ale na simulaci rally, po jejímž nástupci volá zástup fanoušků už několik let. Čekání bude brzy konec, protože DiRT Rally 2.0 přijede dveřmi napřed v únoru.
Fortnite
PlayStation 4 konečně umožní hraní s uživateli jiných platforem
Sony se až doteď rochnilo ve svém statusu vyvrhele a rebela, který jako jediný odmítá povolit svým hráčům pařit spolu s uživateli ostatních systémů, ale tahle otravná epizoda snad už pomalu končí. PlayStation do budoucna bude podporovat multiplayer s Xboxem, PC, Switchem a dalšími platformami, alespoň tedy u vybraných titulů. A všechno začíná už teď s Fortnite.
Football Manager 2019
Víme, co je nového ve Football Manageru 2019, a není toho málo
Máte rádi Football Manager? Tak se připravte na přívalový déšť informací o novém dílu. FM 2019 s sebou oproti minulým ročníkům přináší některé hodně viditelné změny, například plně licencovanou německou Bundesligu nebo přítomnost videorozhodčího. Ty opravdu podstatné úpravy se ale dost možná odehrály pod kapotou, a to ve formě nového tréninkového a taktického systému.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
Vaškova odysea aneb první krůčky v nové Zeldě
Adam má v Zeldě něco přes 300 hodin, Vašek 0 hodin. Právě proto se ovladače chopí Vašek a bude se snažit v obřím fantasy světě plném detailů a systémů přežít. Adam na něj bude dohlížet, pokusí se zas tak moc neradit a vy budete svědky toho, jak může nová Zelda okouzlit i sérií nepolíbeného hráče.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme hokej NHL 19
Nové NHL 19 sice opět nevyšlo na počítačích a pořád bruslí na exkluzivně konzolovém kluzišti, ale aspoň je letošní ročník plný zajímavých inovací a především zábavy – to všechno se dočtete v devítkové recenzi Lucie Jiříkové. Ovšem video občas řekne více než tisíc slov, a tak si letošní hokej společně zahrajeme.
Gamesplay_poutaky_ahoj
LongPlay – Warband – Pán prstenů #2: Ve jménu Galadriel
Hraničář Arleš, Elendilův dědic a potenciální Aragornův rival, se v prvním díle našeho dobrodružství projel po celém Rhovanionu od Mlžných hor až po Osamělou horu. Nakonec to vypadá, že si pod vedením Aleše s Vaškem vybral službu vládcům Lothlórienu. Blonďatí elfové jsou sice trapní, jenže taky velice silní, bohužel pro všechny skřety, kteří chlapcům zkříží cestu.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme démonický thriller Unavowed
„Nelineární průchod hrou“, „vyberte si svou vlastní cestu“, „spousta možných řešení jednoho problému“… Takové sliby už jsme slyšeli mnohokrát, ale k jejich naplnění zas tak často nedochází. O to krásnější je, když se to někomu povede, a ten někdo je Unavowed, kde coby člen speciální jednotky lovíte démony. Víme, že to u pixelartové adventury zní divně, ale bere si toho docela dost z Mass Effectu.
fc393
Fight Club #393: Svět bez vlků mezi námi
Firmy vznikají a zanikají. Ale zatímco vznik malého neznámého studia světem moc neotřese, zánik velké stálice už ano. Řeč je samozřejmě o Telltale, které zničehonic oznámilo propuštění většiny zaměstnanců, ukončení některých rozpracovaných projektů a brzký konec studia jako takového. Víc už ale v aktuálním Fight Clubu.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme starořecké Assassin’s Creed Odyssey
Nestává se to zase tak často, abychom mohli hry streamovat ještě před vydáním, ale v případě Assassin’s Creed Odyssey je tomu skutečně tak. Budeme se vyhýbat spoilerům, takže si předvedeme spíše vedlejší aktivity a mise, a především krásy starověkého Řecka ve společnosti Kassandry.

Nejnovější články