Trailer na Death Stranding představuje Troye Bakera jako muže se zlatou maskou
zdroj: tisková zpráva

Trailer na Death Stranding představuje Troye Bakera jako muže se zlatou maskou

24. 9. 2018 12:00 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Jestliže trailer na E3 představil Death Stranding jako komorní drama o tom, že Norman Reedus nosí hodně věcí, Tokio Game Show hru pojala v trochu větším stylu. Veterán herního dabingu Troy Baker přispěl svou troškou do messengerského mlýna, a jak už je u Kodžimy zvykem, podnítil více otázek, než jich zodpověděl.

Hideo Kodžima je buď absolutní génius, nebo si už dva roky fantasticky střílí ze svých fanoušků a investorů. V novém traileru z tokijského herního veletrhu jsme se totiž opět nedozvěděli nic o herních mechanikách ani datu vydání, zato kartami zamíchal podivný chlápek ve zlaté masce. Kartami? Chci říct, že rozvířil podivné černé vody, které svět Death Stranding sžírají jako kyselina.

Jeho dabérem není nikdo jiný než Troy Baker, kterého můžete znát třeba jako Bookera z Bioshock Infinite, Celebrimborovu méně spirituální polovičku z Shadow of War nebo jako otcovskou figuru Joela z The Last of Us. Či z dalších tří set hereckých rolí. Jak říkám, veterán.

zdroj: Archiv

Muž ve zlaté masce nejprve výsměšně promlouvá k Samovi, nebo spoutané dívce na jeho zádech, pak si masku sundá a hodí ji do všudypřítomného černého slizu, aby stvořil… Vážně doufám, že je Kodžima spíš ten génius.

Stvoření může být něco, s čím Sam musí bojovat, schovat se před tím, utéct tomu, vlastně skoro cokoliv, když vezmeme v úvahu, co o Death Stranding víme. Moje aktuálně nejoblíbenější teorie na diskusním serveru Reddit pracuje s tím, že se Kodžima ve velkém inspiroval egyptskou mytologií. Včetně toho, že ta roztomilá vrtule na Samově rameni je levé oko Hora, neboli vševidoucí oko, a miminko z prvních trailerů samotný Hor, protože panence přesně tohle levé oko chybí. Rozhodně by to byl trochu odlišný pohled na Egypt než v Assassin's Creed Origins.

Zatím se stále počítá s tím, že Death Stranding bude exkluzivitou pro současný PlayStation 4. Hideo Kodžima odhalil spojitost mezi ní a osmdesátkovým anime Akira, které se odehrává v roce 2019. Hra by totiž měla vyjít před koncem onoho roku. Minimálně se můžeme uklidňovat tím, že nám už brzy bude všechno jasnější.

Nejnovější články