Nejčtenější články týdne: Laciné hry v potápějícím se městě
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Laciné hry v potápějícím se městě

30. 6. 2019 18:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Musíme se přiznat, že nás nejčtenější článek za poslední týden překvapil. Zlato si pro sebe tentokrát odnesly slevy na Steamu a porazily tak třeba recenzi na The Sinking City nebo tipy a triky do začátků v Harry Potter: Wizards Unite. A to jsme si mysleli, že skrze ty všudypřítomné slevy na všech platformách, které se dějí každou chvíli kvůli libovolné příležitosti i bez ní, už hráče omrzely. Očividně ještě ne a ulovit si nějakou supr hru za zlomek její původní ceny je pořád dostatečně lákavé.

Nejčtenější články

Bloodstained Recenze
Bloodstained: Ritual of the Night – recenze
Když Kodži Igaraši před čtyřmi lety prezentoval na Kickstarteru svůj nový projekt, nikdo ani na moment nepochyboval, že chce prostě udělat novou Castlevanii, jen pod jiným jménem. Přesně tak to i dopadlo. Bloodstained: Ritual of the Night je v jádru pravověrná klasika a svým konceptem vás tedy nepřekvapí. Místo toho to udělá tím, o jak nápaditý, bohatý a propracovaný titul se jedná.
Harry Potter: Wizards Unite
Harry Potter: Wizards Unite – rady pro začátečníky
Harry Potter se v naší redakci těší docela velké oblibě, proto jsme neodolali a vyzkoušeli novinku Harry Potter: Wizards Unite. Jde o hru v augmentované realitě, která se velmi podobá populárnímu Pokémon GO. Aby taky ne, když je částečně od stejného studia. Nicméně nováčci mohou být na začátku poněkud zmatení, protože hra se nepouští do hlubšího vysvětlování. Snad vám pomůže náš Lexikon začínajícího čaroděje.
Diablo Immortal
Další zdroje potvrzují existenci Diabla IV, v nejlepším případě by mohlo vyjít příští rok
Diablo je od loňského podzimu velmi ožehavým tématem. Místo oznámení Diabla IV jsme se na Blizzconu dočkali rychlého vychladnutí s mobilním Diablem Immortal, ale nepotvrzené zprávy o plnohodnotném pokračování pekelné série na sebe nenechaly dlouho čekat. A nyní dostáváme další.
Steam Summer Sale 2019
Začaly obří slevy na Steamu, máme pro vás tipy na ty nejlepší
Strategie Steamu je sice předvídatelná, ale taky účinná: Na začátku léta otevře stavidla slev a zatopí naše myšlenková ústrojí tolika výhodnými nabídkami, že si navzdory rozumu stejně přidáme aspoň dvě, tři položky do neustále bobtnající knihovny, kterou nikdo nikdy nedohraje. Nejinak je tomu i tentokrát. Slevy jsou tady a jsou veliké. A kdyby se vám nechtělo utrácet, máte šanci vyhrát hry ze svého seznamu přání zdarma.
The Sinking City
The Sinking City – recenze
Pokud vlivem nesnesitelných veder panujících za okny (bohužel z obou stran) toužíte po několika kapkách vody, které by se snesly z nebe a zavlažily naši rozpálenou betonovou džungli, pak vám asi nezbude nic jiného než se vydat do Oakmontu. V The Sinking City totiž prší pořád. A tamější déšť má tendenci odhalovat jak ty skvělé, tak i stinné stránky rádoby hororové detektivky.

Redakce doporučuje

GOG Galaxy 2.0
GOG Galaxy 2.0 vám spojí všechny herní knihovny do jedné
Steam, Origin, Uplay, GOG, Epic, Battle.net, Bethesda.net… Množství ikonek herních klientů nezbytně nutných ke spuštění přestává být únosné, zvlášť když se někteří staromilci donedávna bránili i tomu Steamu. S GOG Galaxy 2.0, jehož betaverzi momentálně v redakci testujeme, by se to mohlo změnit. Tak trochu – má v sobě totiž agregát, který všechny vaše knihovničky sjednotí.
Tim Sweeney
Šéf Epicu chce pomocí exkluzivit změnit herní průmysl
Tim Sweeney, ředitel společnosti Epic, zřejmě nemá chvilku klidu. Často se ocitá pod palbou naštvaných hráčů nesouhlasících se strategií Epic Games Storu, který upírá mnohé očekávané hry Steamu. Většinou tak činí na rok a čas od času na poslední chvíli (Metro Exodus, Anno 1800, Shenmue 3). Ve svém prohlášení Sweeney upřesňuje záměr této strategie.
God of War
V loňském God of War málem chyběl Kratos a jeho syn
Spletitý vývoj her bývá leckdy stejně zajímavý jako samotný výsledek a loňský God of War je toho dalším důkazem. Ředitel projektu Cory Barlog včera v Barceloně prozradil, že původní myšlenka s fantastickou dvojicí Kratos & Atreus vůbec nepočítala.
Wolfenstein: Youngblood
Wolfenstein: Youngblood vyjde v Německu bez cenzury
Loni v létě psal Vašek o uvolnění přísné cenzury nacistických symbolů v herních titulech v sousedním Německu. Pořád relativně přísným sítem už kupříkladu prošel český Attentat 1942, teď se do definice „uměleckého či vědeckého účelu“ vejde i nadcházející Wolfenstein: Youngblood, který se v duchu série nacisty i jejich symbolikou bude jen hemžit.
Call of Duty: Black Ops IIII
Nový investigativní článek Kotaku odhaluje příšerné podmínky testerů Call of Duty
Velké vývojářské firmy se už musí střežit okamžiku, kdy na ně svou pozornost upře Jason Schreier. Tento investigativní novinář a jeho tým z Kotaku si vytvořili pro vydavatele asi nepříjemný, pro nás hráče fascinující zvyk odhalovat nejrůznější selhání a kontroverzní praktiky v herním průmyslu. Posledně to schytalo BioWare a Anthem, včera přišla řada na Treyarch a Call of Duty: Black Ops 4.

Videa

Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme strategii Steel Division 2
Na východní frontě se to mele. Sověti zahájili ofenzivu s krycím názvem operace Bagration a Wehrmacht se ze všech sil snaží na běloruských pláních nevypustit duši. A my se do tohohle krvavého kafemlejnku dneska podíváme v GamesPlayi strategie Steel Division 2.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #432 o Harry Potterovi, GOGu a Linuxu
Zatímco je venku hrozné vedro, v redakci máme klimatizaci. Ani to ale nezabrání některým členům redakce vycházet ven a hrát nejen po Václaváku. Vašek, Patrik i Šárka totiž poslední dny hrají nejnovější AR kousek Harry Potter: Wizards Unite. Ta místní potterofily donutí vyrazit i do těch největších veder.
Gamesplay_poutaky_ahoj
GamesPlay – hrajeme akční detektivku The Sinking City
Studiu Frogwares se po odkladech konečně podařilo vydat svou ambiciózní detektivku The Sinking City. Jak dopadl jeden z největších Patrikových favoritů letošního roku, si dnes ukážeme v GamesPlayi a zároveň si o tom večer přečtete i recenzi.
Gamesplay_poutáky_ahoj
Hardware Club #35: Hraní na Linuxu v roce 2019
Bude rok 2019 rokem Linuxu, kdy všichni naformátujeme harddisky svých herních počítačů a pošleme do věčných lovišť zlotřilou službu Windows Update? Pravděpodobně ne. Přesto je zajímavé podívat se, kam se za poslední léta Linux dostal v oblasti hraní, která byla vždy jeho slabou stránkou. Co si dnes lze na Linuxu zahrát? A musíte k tomu ovládat magii příkazové řádky? Dozvíte se v 35. Hardware Clubu.

Nejnovější články